Νέα σημαντική αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Μπάιντεν - Ποιος ο λόγος

Άλλη μια αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μπάιντεν , Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο ισραηλινός δημοσιογράφος Amichai Stein, οι ΗΠΑ απαιτούν  από το Ισραήλ να μεταφέρει στην Παλαιστινιακή Αρχή τα χρήματα από τους φόρους που συλλέγει το Ισραήλ για αυτούς.

Όπως σημειώνεται, τις τελευταίες εβδομάδες, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Bezalel Smotrich, καθυστερεί τη μεταφορά των φορολογικών κεφαλαίων που συλλέγει το Ισραήλ

για την Παλαιστινιακή Αρχή - περίπου 200 εκατομμύρια NIS.

Τις τελευταίες ημέρες, ανώτεροι αξιωματούχοι Μπάιντεν ασκούν μεγάλη πίεση σε ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους και τους μεταφέρουν το ακόλουθο μήνυμα: «Πρέπει να μεταφερθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή - εάν δεν μεταφερθεί, θα προκαλέσει οικονομική κρίση στην Παλαιστινιακή Αρχή, και αυξάνουν την ένταση».

Η πίεση αυξάνεται καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της επίσκεψης του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Sullivan στο Ισραήλ.

Πηγές κοντά στον υπουργό Οικονομικών Smotrich λένε: «Η Παλαιστινιακή Αρχή ηγείται σήμερα μονομερών κινήσεων στους διεθνείς θεσμούς και πολεμά νομικά και πολιτικά ενάντια στο κράτος του Ισραήλ, ενάντια στο δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να εξαλείψει τη Χαμάς»..

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Χάρη στις δραστηριότητες του Υπουργού Οικονομικών, εκατοντάδες εκατομμύρια NIS που μεταφέρθηκαν στη Γάζα και οι ναζί τρομοκράτες  αποζημιώθηκαν, ενώ για τα υπόλοιπα χρήματα, το θέμα εξετάζεται μετά τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες της Παλαιστινιακής Αρχής».

¹ Scoop: Another confrontation between Israel and the Biden administration - the US demands: Israel should transfer to the Palestinian Authority the tax money that Israel collects for them.

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) May 16, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα