Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στο ΣΙΓΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, Abdallah Attari φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.
Εισαγωγικά μίλησε για τη μαύρη επέτειο της Νάκμπα*, που σημαίνει σφαγή, προσφυγιά, όπως είπε.

«Σιγά σιγά ο κόσμος σηκώνεται από τον καναπέ. Δεν είδαμε ακόμη τα καλύτερα. Αυτές τις μέρες γιορτάζουν οι Ευρωπαίοι τη μέρα της Ευρώπης, τη νίκη εναντίον του ναζισμού. Θα μπορούσα να ρωτήσω

εγώ τους Ευρωπαίους, τι γιορτάζετε ακριβώς; Στη γειτονιά τους γίνεται μια γενοκτονία.

Δυσκολεύονται και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί να το πουν αλλιώς. Ερωτηθείς αν έχει παράπονα από όλες τις χώρες της ΕΕ είπε πως υπάρχουν χώρες που τόλμησαν και ονόμασαν γενοκτονία αυτό που γίνεται στη Γάζα. Δεν γίνεται πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς. Φτάνει πια μετά από τόσες χιλιάδες νεκρούς», είπε. 

Συνέχισε λέγοντας ότι «το θέμα των ομήρων είναι περίπλοκο. Αναφέρεται κανείς στους 11 χιλιάδες φυλακισμένους Παλαιστίνιους στις ισραηλινές φυλακές; Ξέρετε ότι οι φυλακισμένοι εκεί κάποιοι, είναι πάνω από 40 χρόνια; Αν κάποιος αρρωστήσει και πεθάνει εκεί δεν θα δώσουν το σώμα του στους γονείς του να το θάψουν.

Εμείς παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο και στο Κατάρ για τις απελευθερώσεις των ομήρων. Βλέπουμε έκπληκτοι ότι την πρόταση που έκανε η ισραηλινή κυβέρνηση μαζί με τους Αμερικανούς, που δέχθηκε η Χαμάς την αρνήθηκαν ξανά οι Ισραηλινοί. Πρόκειται για διπλωματική μπλόφα.

Μπορούν να μας δώσουν τα πτώματα να τα θάψουμε; Τα πτώματα αγωνιστών της Παλαιστίνης; Δεν είναι απάνθρωπο αυτό;», διερωτήθηκε.
«Ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι ορφανός. Η οργάνωση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος», είπε μεταξύ άλλων.
Ολόκληρη η παρέμβαση στο βίντεο πιο κάτω.

*Σημ: Οι Παλαιστίνιοι στις 15 Μαΐου μνημονεύουν τη μεγάλη «Καταστροφή» (Νάκμπα) που βίωσαν πριν από 76 χρόνια, όταν εκδιώχθηκαν από τα πάτρια εδάφη τους κατά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Περίπου 700.000 Παλαιστίνιοι, η πλειοψηφία του προπολεμικού πληθυσμού της περιοχής, διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους πριν και κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1948 που ακολούθησε την ίδρυση του Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρέσβης, Παλαιστίνης, ΣΙΓΜΑ ΒΙΝΤΕΟ,presvis, palaistinis, sigma vinteo