Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας

Τη βούληση και αποφασιστικότητα της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων με την Κύπρο, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας Bajram Begaj δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αλβανίας, με έδρα την Αθήνα, Σταύρου Αυγουστίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών,

ο Πρέσβης επέδωσε στις 14 Μαΐου 2024 τα διαπιστευτήριά του στον Αλβανό Πρόεδρο σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα. Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Αυγουστίδης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας μας για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων με την Αλβανία σε διάφορους τομείς, και την ενίσχυση της συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Ανταποδίδοντας, ο Πρόεδρος της Αλβανίας εξέφρασε τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας τη βούληση και αποφασιστικότητα της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων με την Κύπρο, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Συζητήθηκε επίσης η ενταξιακή πορεία και η πρόοδος εναρμόνισης της Αλβανίας με το κοινοτικό κεκτημένο, με τον κ. Αυγουστίδη να επισημαίνει τα οφέλη και τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από την προενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Begai καλωσόρισε ενδεχόμενη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πορεία εναρμόνισης της χώρας του με το κοινοτικό κεκτημένο, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης.

Κατά την παραμονή του στην Αλβανία, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας Νεόφυτο Κωνσταντίνου, ο Πρέσβης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες της χώρας.  Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγουστίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Igli Hasani, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γειτονικών Χωρών Kastriot Robo, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Admira Jorgji, καθώς επίσης με τον Επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στα Τίρανα André Rizzo, με τους οποίους συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα