ΑΚΕΛ: Πράξη ευθύνης η στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας

12:32 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πράξη ευθύνης από μια υπεύθυνη και σοβαρή Κυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και του σχετικού διατάγματος για τη Λαϊκή Τράπεζα, βάσει των οποίων το κράτος αναλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η υπερψήφιση αποτελεί μια πράξη υπέρβασης από το κόμμα των

εργαζομένων, ενώ αναγνώρισε ότι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ευθύνες για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος είναι εμφανείς, είπε ο κ. Λουκαΐδης, συμπλήρωσε όμως ότι θα πρέπει να καταλογιστούν στον κατάλληλο χρόνο.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι «οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία δεν τελειώνουν με τη συμμετοχή του κράτους στην αναδιάρθρωση της Λαϊκής», αλλά παραμένουν, καθώς είναι ακόμα αβέβαιες οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

«Αποτελεί ισχυρή πεποίθηση μας ότι οι προκλήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής και πολιτικής ηρεμίας, σύνεσης, συναίνεσης και υπευθυνότητας» ανέφερε.

Παράλληλα, είπε ότι η κατάσταση των τραπεζών, εξαιτίας των κακών επιλογών των διοικήσεων τους και της ανοχής που υπήρξε από πλευράς εποπτικής Αρχής, αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος και την αιτία των συνεχών υποβαθμίσεων της κυπριακής οικονομίας.

«Οι αρνητικές εξελίξεις στο τραπεζικό μας σύστημα και όχι μόνο, καταδεικνύουν, με τραγικό δυστυχώς τρόπο, την παταγώδη αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού και της θεωρίας περί αυτορυθμιζόμενης αγοράς», συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Μίλησε για «εμφανείς ευθύνες» που θα καταλογιστούν στον κατάλληλο χρόνο, είπε όμως ότι προέχει η διαφύλαξη της οικονομίας. «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών σε καμιά περίπτωση δε δίνει άφεση αμαρτιών στους τραπεζίτες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα