Ο Πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ

20:01 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

O κ. Μποτόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισήμανε δε το “αυξημένο ενδιαφέρον” των ξένων επενδυτών και αναλυτών για τις εγχώριες μετοχές

και την ελληνική αγορά, με αφορμή το Roadshow που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Όσον αφορά τα σενάρια για τρίτο πακέτο στήριξης, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, προσθέτοντας ότι υπάρχει το κενό χρηματοδότησης, ύψους 10-11 δισ. ευρώ, αλλά δεν είναι κάτι που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τώρα, όπως είπε,και ότι θα συζητηθεί από τα μέσα του 2014.

Τέλος, ο κ. Μποτόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, τονίζοντας “την πολυπλοκότητα της εγχώριας νομοθεσίας” σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και απόκτησης γης, ενώ σημείωσε ότι υπήρξαν και αντιστάσεις από διάφορες πλευρές.

Στο μεταξύ, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τις αναφορές τους για την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με απευθείας χρηματοδότηση της χώρας.

“Είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορούμε να προβούμε σε νομισματική χρηματοδότηση”, τόνισε ο κ. Ντράγκι, κάνοντας αναφορά στην ιδρυτική συνθήκη της κεντρικής τράπεζας που απαγορεύει την απευθείας χρηματοδότηση.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι θα αποφασίσει το Eurogroup για μια πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού σχεδίου διάσωσης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι σε αυτήν την περίπτωση θα επιβληθούν νέοι όροι.

Επίσης, τονίζεται ότι οι δηλώσεις Ντράγκι έγιναν λίγες ώρες αφότου ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ως “ρεαλιστική” την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα