Σύσκεψη με τα κόμματα ενόψει Τρόικας θα συγκαλέσει η Κυβέρνηση

19:27 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σύσκεψη με τα κόμματα για διαβούλευση αναφορικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η Κυβέρνηση στην Τρόικα, θα συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόλις ολοκληρωθεί η εργασία που γίνεται, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος να ακούσει τι συγκεκριμένο έχουν να προτείνουν τα κόμματα, με την προσδοκία ότι θα γίνει

κατορθωτό να υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις και κοινές θέσεις.

«Θέλουμε όταν θα κάνουμε τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα ήδη να έχουμε μιλήσει με τα κόμματα, να έχουμε συζητήσει μαζί τους, να διαβουλευτούμε, ει δυνατό θα γίνει προσπάθεια να έχουμε κοινές θέσεις και κοινές προσεγγίσεις, έτσι που να έχουμε και μια όσο το δυνατό πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε ότι ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, η Κυβέρνηση προετοιμάζεται πολύ εντατικά, ετοιμάζει τις δικές της προτάσεις που αφορούν την αντιμετώπιση των προκλήσεων που εγείρονται ενώπιον της κυπριακής οικονομίας και την αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων και στρεβλώσεων.

Επανέλαβε ότι οι στόχοι της Κυβέρνησης ενόψει της διαπραγμάτευσης συνάδουν με τις αποφάσεις που τα τελευταία δύο Συμβούλια της ΕΕ, τον περασμένο Ιανουάριο και τον περασμένο Ιούνιο, έχουν λάβει σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την Ενωση. Οι αποφάσεις αυτές, είπε, στηρίζονται σε τρεις άξονες: την οικονομική εξυγίανση, τη στήριξη της ανάπτυξης και τη διαφύλαξη του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

«Πάνω σε αυτή τη βάση στηρίζει την εργασία της η Κυβέρνηση. Είναι πεποίθησή μας ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης έχει αποδείξει ότι οι μονόπλευρες και δογματικές πολιτικές λιτότητας δεν οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, αλλά βάζουν τις οικονομίες σε ένα φαύλο κύκλο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, δεν είναι αυθαίρετες ούτε και είναι κυπριακό κατασκεύασμα, αλλά μια τοποθέτηση-πλαίσιο πολιτικής κατεύθυνσης της ΕΕ για αντιμετώπιση της κρίσης και αυτές οι αποφάσεις έχουν ληφθεί έπειτα από πολύ προβληματισμό από μέρους της ΕΕ.

«Αρα εμείς στηριζόμενοι σε αυτές τις αποφάσεις, τεκμηριώνουμε αυτά τα πράγματα. Τώρα, θα τα αποδεχθεί ή όχι η Τρόικα; Αυτό θα φανεί στη διαπραγμάτευση. Εμείς θεωρούμε όμως ότι είναι ισχυρό το επιχείρημα που έχουμε από τη στιγμή που και η ίδια η ΕΕ διαπιστώνει αυτά τα πράγματα», είπε.

Περί κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις

Η Κυβέρνηση ούτε καθυστερεί ούτε και κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι με υπευθυνότητα εργάζεται για την καλύτερη επεξεργασία και τεκμηρίωση των θέσεών που αφορούν την κυπριακή οικονομία, την προοπτική της και ασφαλώς για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Διευκρίνισε ότι δεν έχει καθοριστεί χρόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα