Αυτοί είναι οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Envolve Entrepreneurship

Τους νικητές από σχολεία της Ξάνθης, Έβρου, Θεσσαλονίκης και Αττικής του τέταρτου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship.

Ο μαθητικός διαγωνισμός, συγκέντρωσε ενδιαφέρον από 112 Γυμνάσια και Λύκεια, από ολόκληρη την Ελλάδα. Η ψηφιακή

τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook (https://bit.ly/edufinalsfb) και YouTube (https://bit.ly/edufinalsyt) του Envolve, όπου οι 10 ομάδες των φετινών φιναλίστ από την Κρήτη, τη Λάρισα, τη Χίο, την Ξάνθη, τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους.

Οι επιχειρηματικές ιδέες, περιλαμβάνουν προτάσεις που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τις βιώσιμες μεταφορές, την ανακύκλωση προϊόντων και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής:

1η θέση: SCHOOL BUDDY από το Γυμνάσιο Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και Γυμνάσιο Φερών Έβρου2η θέση: Nark…Less από το Λύκειο Φιλοθέης3η θέση: SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια ΓείτοναΒραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια ΓείτοναΒραβείο Κοινού: Agrolease από το Anatolia College

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Η συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε αυτό το πρόγραμμα ανοίγει τον δρόμο για νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες, ειδικά στον τομέα της αειφόρου επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, εμπνέουν και εμπνέονται, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες όπως η συνεργασία, ο σεβασμός, η ευελιξία και η ομαδικότητα, οι οποίες είναι βασικές για τη μελλοντική τους επαγγελματική επιτυχία. Κάθε κύκλος είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να προετοιμαστούν για το αύριο, γεμάτο από προκλήσεις και ευκαιρίες. Σε αυτό το ταξίδι, εμείς ως κοινότητα θα είμαστε πάντα δίπλα τους, υποστηρίζοντάς τους σε κάθε βήμα τους, δίνοντάς τους την αμέριστη υποστήριξή μας για να φτάσουν ψηλά και να κατακτήσουν τα όνειρά τους».

Αναφερόμενη στο όραμα του οργανισμού για τα μαθητικά εκπαιδευτικά προγράμματα, η Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing & ESG Manager του Envolve, ανέφερε: «Στο Envolve, βλέπουμε μια κοινότητα που φωτίζει τον δρόμο προς ένα διαφορετικό αύριο. Ένα αύριο, όπου η επιχειρηματικότητα ανθίζει σε ένα έδαφος αειφορίας και καινοτομίας. Μέσα από τα προγράμματά μας, ιδιαίτερα τον μαθητικό μας διαγωνισμό, καλλιεργούμε το πνεύμα της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικής φιλοσοφίας στους νέους. Όραμά μας είναι το πρόγραμμά μας να φτάσει σε κάθε αίθουσα σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αποτελώντας την αφορμή να δώσει έναυσμα για δημιουργική σκέψη, συνέργειες, αλλά και έμπνευση να σχεδιάζουμε λύσεις του μέλλοντος, θέτοντας στο επίκεντρο το περιβάλλον και το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί, Envolve Entrepreneurship,aftoi, Envolve Entrepreneurship