Αλγερία: 45χρονος που τον είχαν απαγάγει πριν 27 χρόνια βρέθηκε φυλακισμένος σε υπόγειο 100 μ. από το σπίτι του

Ένας άνδρας, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το 1998 στην Αλγερία, εντοπίστηκε ζωντανός στο υπόγειο του απαγωγέα του, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σπίτι της οικογένειάς του.

Τα ίχνη του Ομάρ Μπιν Ομράν, ενός απότα εννιά παιδιά της οικογένειάς του,είχαν χαθεί στην πόλη Τζέλφα της Αλγερίαςπριν από 27 χρόνια. Συγγενείς του θεωρούσανότι ο 17χρονος τότε έφηβος είχε σκοτωθείστη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύτων κυβερνητικών δυνάμεων της Αλγερίαςκαι ομάδων ισλαμιστών ανταρτών πουμαινόταν επί δέκα χρόνια.

Αλλά ο 45χρονος σήμερα

άνδρας βρέθηκετην περασμένη Κυριακή στο γεμάτο άχυραυπόγειο, κάτω από μια στάνη, όπου τονκρατούσε φυλακισμένο ο απαγωγέας του,όπως φαίνεται και σε βίντεο από τηναπελευθέρωσή του.

Ο απαγωγέας του, ένας δημόσιος υπάλληλος ηλικίας 61 ετών, που ζούσε μόνος του -ανκαι αλγερινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι συχνά τονέβλεπαν γείτονες να μεταφέρει στο σπίτιτρόφιμα για δύο άτομα - , συνελήφθη.

Ο αδελφός του απαγωγέα τον πρόδωσε

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του απαγωγέα όταν ο αδελφός του σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον «κάρφωσε» ότι ενεχόταν στην απαγωγή επειδή είχαν κληρονομικές διαφορές. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 61χρονου αστυνομικοί βρήκαν τον κρατούμενο, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο απαγωγέας θα δικαστεί για το «ειδεχθές έγκλημά του», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα, αλλά και για το φόνο του σκύλου του κρατούμενού του, που τριγύριζε το σπίτι του επί ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του Ομάρ, όπως μεταδίδουν αλγερινά ΜΜΕ.

Ο 45χρονος φέρεται να είπε ότι αδυνατούσεόλα αυτά τα χρόνια να φωνάξει «βοήθεια»επειδή ο απαγωγέας του τού είχε κάνειμάγια, αν και θεωρείται ότι γι’ αυτόευθυνόταν η κακή ψυχολογική του κατάσταση.

Δυστυχώς, η μητέρα του Ομάρ, που δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητεί το παιδί της, δεν θα μάθει για την απελευθέρωσή του, αφού έφυγε από τη ζωή το 2013, όπως είπε ο θείος του 45χρονου σε αλγερινά ΜΜΕ. Η τελευταία της επιθυμία ήταν: «σας παρακαλώ, μην σταματήσετε να αναζητείτε τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμη ζωντανός»…

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα