Μπρίστολ: Σε εξέλιξη καμπάνια για να διασωθεί το καλλιτεχνικό στούντιο στη γειτονιά του Banksy

Για τρεις δεκαετίες, ομάδα καλλιτεχνών δημιουργεί έργα στο καλλιτεχνικό στούντιο, Jamaica Street Studios στο μποέμικο θύλακα του Μπρίστολ που θεωρείται o πνευματικός οίκος του Banksy.

Αλλά οι ζωγράφοι, οι κινηματογραφιστές, οι γλύπτες και οι εικονογράφοι δίνουν τώρα αγώνα για να σώσουν το στούντιο, που βρίσκεται απέναντι από ένα από τα πιο διάσημα έργα του θρυλικού καλλιτέχνη

της street art, Banksy, το «Mild Mild West» και βοηθούν στη διατήρηση του χαρακτήρα μιας από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές του Μπρίστολ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Στην ομάδα καλλιτεχνών δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το στούντιο.

Οι καλλιτέχνες όμως ανησυχούν ότι εάν δεν συγκεντρώσουν τα κεφάλαια εγκαίρως, το κτίριο μπορεί να διατεθεί στην αγορά και να αγοραστεί από κατασκευαστική εταιρεία.

Με καμπάνια στο διαδίκτυο αναζητούν υποστηρικτές και προσφέρουν ως ανταμοιβή κούπες, μπλούζες, εκτυπώσεις και καλλιτεχνικά μαθήματα.

«Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εργάζεσαι» είπε ένας από τους καλλιτέχνες, ο ζωγράφος πορτρέτων Ρίτσαρντ Τουζ. «Ζωγράφιζα για 10 χρόνια σε έναν αχυρώνα σε έναν λόφο στο Σόμερσετ, εντελώς μόνος μου. Είχα έναν τεράστιο χώρο, αλλά δεν είχα τη συντροφικότητα που σε κρατάει όταν είσαι πεσμένος και την κριτική όταν τη χρειάζεσαι. Νομίζω ότι όλοι τα πάμε καλύτερα επειδή είμαστε εδώ, επειδή έχουμε ο ένας τον άλλον. Eίναι ένας σωστός χώρος εργασίας, τόσο υποστηρικτικός και σε μια περιοχή με τόση ζωή» εξήγησε.

Το καλλιτεχνικό στούντιο έχει επιδοτηθεί με 500.000 αγγλικές λίρες από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά πρέπει να συγκεντρωθεί το επιπλέον ποσό των 125.000 λιρών για να επιχειρήσει να αποκτήσει το κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα, το οποίο ανήκε σε εταιρεία κατασκευής αμαξών.

Οι καλλιτέχνες διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν επενδύσεις στο κτίριο, θα βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και θα αποκαταστήσουν τα χαρακτηριστικά της κληρονομιάς του.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπρίστολ, Banksy,bristol, Banksy