Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

Στον σύγχρονο κόσμο, η εκπαίδευση οφείλει να προσαρμόζεται στις νέες τάσεις και ανάγκες της κοινωνίας. Η ρομποτική, ως κλάδος που συνδυάζει την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τη μαθηματική σκέψη, έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό εργαλείο μάθησης με σημαντική επιρροή στη νέα γενιά.

Στοπλαίσιο αυτό, η ΕλληνικόςΧρυσός, πιστή στη δέσμευσή τηςγια την προώθηση της καινοτομίας καιτης εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχήστην οποία δραστηριοποιείται,

υποστηρίζειεδώ και έξι συνεχόμενα χρόνια τοεπιτυχημένο πρόγραμμα «ΜικροίΕπιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη».

Αυτήη καινοτόμα πρωτοβουλία, σχεδιασμένηαπό την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact σεσυνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός,προσφέρει στους νέους του Δήμου Αριστοτέλημια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουντον συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικήςκαι της Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, μέσωτης παρακολούθησης εργαστηρίων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M(Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), οιμαθητές αποκτούν με διασκεδαστικό καιδημιουργικό τρόπο πολύτιμα εφόδια γιατην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τουςπορεία. Αυτό καθώς η καλλιέργεια κριτικήςσκέψης, συνεργατικότητας, δημιουργικότηταςκαι αυτοπεποίθησης αποτελούν βασικέςσυνιστώσες για την επιτυχή ένταξή τουςσε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται.

ΤονΑπρίλιο 2024 ολοκληρώθηκε ο 6οςκύκλος εργαστηρίων, ο οποίος εστίασεσε προκλήσεις που σχετίζονται με τονχώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ησύνδεση της εκπαίδευσης με την τέχνηκαι τον πολιτισμό, έδωσε την ευκαιρίαστους μαθητές να ανακαλύψουν τον τρόπομε τον οποίο το θέατρο, ο κινηματογράφος,η μουσική και ο σχεδιασμός φέρνουν τουςανθρώπους κοντά και τους επιτρέπουν ναδημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσααπό αυτά τα ειδικά διαμορφωμέναεργαστήρια, περισσότερα από 160 παιδιάηλικίας 4-16 ετών έλαβαν μέρος σεποικίλες δραστηριότητες. Παράλληλα, ησυμμετοχή στο πρόγραμμα αποτέλεσε καιευκαιρία για την προετοιμασία ομάδωνσυμμετοχής στο πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

ΗΕλληνικός Χρυσός, αναγνωρίζοντας τηδυναμική της εκπαίδευσης και τηςκαινοτομίας, επενδύει διαχρονικά στομέλλον. Η στήριξη πρωτοβουλιών όπως τοπρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στονΔήμο Αριστοτέλη» αποτελεί έμπρακτηδέσμευση για την καλλιέργεια μίας νέαςγενιάς ενεργών και δημιουργικών πολιτών,ικανών να διαμορφώσουν ένα καλύτεροαύριο.

Ηεν λόγω δράση αποτελεί ένα μικρό μέροςτου εκτεταμένου προγράμματος ΚοινωνικώνΕπενδύσεων, που η Εταιρεία υλοποιεί μεσυνέπεια στις τοπικές κοινότητες πουδραστηριοποιείται, εδώ και μια δεκαετία.Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν επενδυθείπερισσότερααπό 26 εκατ. ευρώσε δράσεις και έργα κοινωνικού χαρακτήρα,ενώ η Ελληνικός Χρυσός έχει δεσμευτείγια την υλοποίηση εμβληματικών έργωνκοινωνικής μέριμνας και τοπικήςανάπτυξης, αξίας80 εκατ. δολαρίων σε βάθος 25ετίας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα