Γαλλία: Κινηματογραφική απόδραση, επίθεση σε όχημα που μετέφερε κρατούμενο -Τουλάχιστον δύο νεκροί [βίντεο]

Ένοπλη επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής που μετέφερε κρατούμενο σημειώθηκε στο Eure της Γαλλίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:00 το πρωί στα διόδια της Incarville, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στα οχήματα των φυλακών που μετέφερε έναν κρατούμενο.

Γαλλία: Τουλάχιστον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι νεκροί και τρεις τραυματίες

Σύμφωνα με το BFMTV, κατά την οποία τουλάχιστον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν. Αλλες πληροφορίες

κάνουν λόγο για δύο νεκρούς αστυνομικούς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων, που επέβαινε σε δύο αυτοκίνητα, τη στιγμή που το αστυνομικό όχημα ήταν σταματημένο σε σταθμό διοδίων μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ. Ένα από αυτά τα οχήματα βρέθηκε λίγο μετά τα γεγονότα, «απανθρακωμένο», ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εγκληματίες τράπηκαν σε φυγή και ότι ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Eρίκ Ντιπον Μορετί δήλωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν έγραψε ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας (…). Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα του γαλλικού λαού. Θα είμαστε αμείλικτοι».

Ο κρατούμενος τράπηκε σε φυγή μαζί με τους ενόπλους.

Βίντεο από την επίθεση

Ο κρατούμενος, ονόματι Mohamed A, με το παρατσούκλι "The Fly", γνωστός για διάρρηξη και απόπειρα ανθρωποκτονίας, μεταφερόταν απο το Ρουέν στο Εβρέ, ενώ η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο του Εβρέ, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Η αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν

«Η σημερινή πρωινή επίθεση, η οποία κόστισε τη ζωή σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αποτελεί σοκ για όλους μας. Το Έθνος στέκεται στο πλευρό των οικογενειών, των τραυματιών και των συναδέλφων τους», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Έστησαν, -Νεκροί,gallia, estisan, -nekroi