Γιατί ο JFK Jr. δεν τηλεφώνησε σε Γουίλιαμ-Χάρι μετά τον θάνατο της Νταϊάνα -Παρά την απαίτηση της συζύγου του

Η Κάρολιν Μπεσέτ προέτρεψε κάποτε τον σύζυγό της, Τζον Κένεντι Τζ., να παράσχει υποστήριξη στον Γουίλιαμ και τον Χάρι μετά το θάνατο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997.

Σύμφωνα με τη νέα βιογραφία, «Once Upon a Time: The Captivating Life of Carolyn Bessette-Kennedy» της Ελίζαμπεθ Μπέλερ, που περιλαμβάνεται στο αμερικανικό People, ο θάνατος της Νταϊάνα

μετά από μια τρελή καταδίωξη από φωτογράφους στο Παρίσι τάραξε πολύ την Κάρολιν. Μόλις λίγο καιρό πριν είχε παλέψει με τους αμείλικτους παπαράτσι έξω από το διαμέρισμά τους στην Tribeca, της Νέας Υόρκης.

Γιατί η Κάρολιν προέτρεψε τον JFK Jr. να τηλεφωνήσει στα παιδιά της Νταϊάνα

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα, η Μπέλερ γράφει ότι «η Κάρολιν προσπάθησε να πείσει τον Τζον να τηλεφωνήσει στους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι για να τους εκφράσει τα συλλυπητήριά του όταν αποκαλύφθηκε ότι η Νταϊάνα ήλπιζε οι γιοι της να μιμηθούν τη σεμνότητα του Τζον μπροστά στην εμμονή των μέσων ενημέρωσης».

Ο JFK Jr. ήταν διστακτικός, συνεχίζει η Μπέλερ, «καθώς δεν τους ήξερε και νόμιζε ότι η κατάστασή τους διέφερε πολύ». Ο ίδιος αντιμετώπισε τον πόνο της απώλειας ενός γονέα όταν ο πατέρας του, ο πρόεδρος Κένεντι, δολοφονήθηκε το 1963.

«Είχε συναντήσει [την πριγκίπισσα Νταϊάνα] μία ή δύο φορές», γράφει η Μπέλερ. «Και το γεγονός ότι είχε πεθάνει ενώ την κυνηγούσαν οι παπαράτσι, είχε επίγνωση του γεγονότος ότι οι ζωές τους [η δική του και της Κάρολιν] είχαν κατακλυστεί από την προσοχή και ήταν αναστατωμένος».

Η φιλία του με τη Νταϊάνα χρονολογείται από τη μυστική συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη το 1995, όταν ήταν δύο από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με το People, ο JFK Jr. συναντήθηκε με την πριγκίπισσα, επειδή ήθελε να ποζάρει για το εξώφυλλο του πολιτικού του περιοδικού, «George».

Συμφώνησαν να συναντηθούν σε μια σουίτα στο ξενοδοχείο Carlyle στο Upper East Side, αποφεύγοντας τελικά τους φωτογράφους.

Ωστόσο, προσθέτει, «Η πρόταση της Κάρολιν ήταν υπέροχη να τους τηλεφωνήσει. Ήταν, κατά γενική ομολογία, ένας υπέροχος, ευγενικός άνθρωπος, αλλά ίσως εκείνη η στιγμή ήταν πολύ δύσκολη για να μπορέσει να απλώσει το χέρι του και να πει κάτι σε κάποιον που μόλις έχασε τον γονιό του με έναν πολύ δημόσιο και δραματικό τρόπο».

Η νέα βιογραφία ρίχνει νέο φως στην ιδιωτική πλευρά της Κάρολιν Μπεσέτ, η οποία πέθανε στις 16 Ιουλίου 1999, όταν το αεροπλάνο, με πιλότο από τον σύζυγό της, που μετέφερε επίσης αυτήν και την αδελφή της, Lauren, συνετρίβη στα νερά του Martha’s Vineyard. Ο «πρίγκιπας των ΗΠΑ» Τζον ήταν 38, η Κάρολιν 33 και η αδελφή της 34.

«Η προσοχή του Τύπου την τρομοκρατούσε πραγματικά», λέει η Μπέλερ. «Υπήρχε μια ευαλωτότητα. Και νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο η προσοχή του Τύπου και ο έλεγχος απλώς άγγιξαν ένα νεύρο και της έκλεψαν πολύ τη χαρά».

Η συγγραφέας ελπίζει ότι το βιβλίο της θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους τη ζεστασιά και την ενσυναίσθηση της Κάρολιν. «Είχε πολλή συμπόνια», λέει η Μπέλερ, «και ήταν πολύ περιποιητική και καλή φίλη».

Φωτογραφίες: Associated Press

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
JFK Jr, Γουίλιαμ-Χάρι, Νταϊάνα -Παρά,JFK Jr, gouiliam-chari, ntaiana -para