Νικολέττα Διαμαντάκου, η 67χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Τουρκία -Η τελευταία της ανάρτηση 2 ημέρες πριν

Τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην Τουρκία, όπου είχε πάει εκδρομή με δύο φίλους της, έχασε τη ζωή της η 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου-Ροδοπούλου.

Τα τουρκικά μέσα ήδη από χθες ανέφεραν το όνομα της νεκρής, ενώ η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Δέσποινα Λημνιωτάκη την αποχαιρέτησε με ανάρτησή της στο Facebook. Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός «Κοινωνία αξιών», με τον οποίο είχε συνεργαστεί η Νικολέτα Διαμαντάκου. Η 67χρονη ήταν πρόεδρος του κόμματος «Φιλελεύθερη Συμμαχία» και πέρυσι στις

εκλογές είχαν κατέβει από κοινού ως «Κοινωνία Αξιών - Φιλελεύθερη Συμμαχία».

Η 67χρονη γυναίκα, μόλις δύο ημέρες πριν, είχε κάνει την τελευταία της ανάρτηση στο Instagram, από τον χώρο της Εφέσου.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στην Τουρκία με θύμα την Ελληνίδα

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν για το τροχαίο ότι η Διαμαντάκου επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με δύο άλλους Έλληνες όταν, κάτω από άγνωστες συνθήκες, βγήκε εκτός δρόμου και η ίδια εκτοξεύτηκε από το κάθισμα, χάνοντας ακαριαία τη ζωή της. Καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Οι δύο συνεπιβάτες της -ο 63χρονος οδηγός και η 59χρονη συνοδηγός- ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από το όχημα και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται ακόμη, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Οι αποχαιρετισμοί στη Νικολέτα Διαμαντάκου-Ροδοπούλου

Στην ανακοίνωσή του το Κόμμα Αξιών, με το οποίο ήταν υποψήφια πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές η Νικολέτα Διαμαντάκου, σκιαγράφησε το προφίλ της:

«ΜΕΓΑΛΗ Η ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε στην Τουρκία σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή της η Νικολέτα Διαμαντάκου-Ροδοπούλου, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και των δύο οργανισμών.
Είχε εργασθεί με όραμα, κοινωνική ευαισθησία και τεράστια υπευθυνότητα για τους σκοπούς και των δύο οργανισμών, αλλά και με έντονη εθελοντική κοινωνική δράση στο Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, στο πλευρό του Μάριου Στρόφαλη, σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις που αναλάμβαναν για να αναβαθμίσουν τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.
Πολλά από τα έργα street art κοσμούν τις γωνιές της Αθήνας δημιουργήθηκαν χάρη στις άοκνες προσπάθειές της να διαμεσολαβήσει μεταξύ καλλιτεχνών, δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών και κατοίκων για να αρθούν τα εμπόδια και να μπορέσουν οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν όμορφες εικόνες για την πόλη μας.
Η κοινωνική της δράση δεν εξαντλείτο σε αυτά, αλλά είχε σημαντική προσφορά στον εμπορικό σύλλογο της περιοχής Πατησίων, και πολλές ακτιβιστικές δράσεις για να σωθούν νεοκλασικά κτίρια που ήταν υπό κατάρρευση, να καθαρισθεί και να αναδειχθεί ο Ποδονίφτης και άλλα ρέματα της Αθήνας και για να υπάρξει μέριμνα και προστασία για τους άστεγους και τους μετανάστες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας.
Η συνεισφορά της σε όλες τις κοινωνικές δράσεις της "κοινωνίας αξιών" και στα συνέδρια του Ινστιτούτου Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν καθοριστική και ανεκτίμητη.
Μόνιμα ανήσυχη για τα κοινά, με όραμα, προτάσεις και δράσεις κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων με αυτά της τα χαρίσματα και τις ειλικρινείς και ανιδιοτελείς προσπάθειές της.
Θα λείψει από την κοινωνία των ενσυνείδητων και υπεύθυνων πολιτών.
Όλοι όσοι τη γνωρίσαμε και συνεργασθήκαμε μαζί της νιώθουμε το τεράστιο κενό που αφήνει, αναγνωρίζουμε πόσο πολύτιμη ήταν η συνολική της παρουσία και συλλυπούμαστε την οικογένειά της για την απώλεια, στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό τους.
Αιωνία της η μνήμη».

H ανάρτηση της Δέσποινας Λημνιωτάκη:

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό της Νικολέτας Διαμαντάκου, υπεύθυνης επικοινωνίας του κόμματος Κοινωνία Αξιών.
Πέρυσι, τέτοια ακριβώς εποχή, κάναμε από κοινού προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές. Η Νικολέτα ήταν μια αφοσιωμένη μαχήτρια της πολιτικής και της τέχνης. Είναι απολύτως σοκαριστικό αυτό που συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα