Ολονύκτια διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια για την Παλαιστίνη [εικόνες]

Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύκτια διαμαρτυρία και συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, πραγματοποιείται στα Προπύλαια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας με τη συμμετοχή, επίσης, εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, «για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,

Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος προέβη σε δηλώσεις.

Φοιτητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου στέλνουν την αλληλεγγύη τους και ενώνουν τη φωνή τους «για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης». Μηνύματα έστειλαν φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια, του Μάντσεστερ, της Κοπεγχάγης, του Παρισιού, του Βερολίνου, της Κύπρου.

Οι φοιτητές που διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό στα Προπύλαια άφησαν δεκάδες φαναράκια στον ουρανό.

Ξεχωριστή στιγμή στη συγκέντρωση ήταν εκείνη που Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα χόρεψαν έναν περήφανο χορό από την πατρίδα τους σκορπώντας ρίγη συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας ότι «ο λαός αυτός δεν θα σκύψει το κεφάλι!».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης εξελίσσονται, παράλληλα, διάφορες δράσεις στον χώρο των Προπυλαίων όπως εκείνη των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών που δημιούργησαν επί τόπου μια μεγάλη τοιχογραφία εμπνεόμενοι από την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.

Από την πλευρά του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού πρόσφερε φαγητό στους παρευρισκόμενους.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το «ευχαριστώ» της Παλαιστίνιας Suzan Tayseer Salam, επικεφαλής της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων που σε τηλεφωνική επικοινωνία ένωσε τη φωνή της με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στα Προπύλαια.

«Από την Παλαιστίνη σας καλώ να δυναμώσουμε τον αγώνα ακόμα περισσότερο, να υψώσουμε δυνατά τις φωνές μας και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει η επίθεση κατά της Παλαιστίνης και της Λωρίδας της Γάζας, ιδιαίτερα εναντίον της Ράφας», ανέφερε ξεκινώντας τον χαιρετισμό της.

«Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ανέφερε το στοιχείο πως αυτή τη στιγμή στη Ράφα, δηλαδή στο 20% μιας έκτασης όσο η 'Ανδρος, έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι που αυτή τη στιγμή απειλούνται από την πείνα και τις επιδημίες» είπε.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, τόνισε πως «αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη είναι ένα έγκλημα σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας, Ισραήλ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δολοφονούν τον λαό της Παλαιστίνης» και υπογράμμισε πως «ό,τι και να κάνουν εμείς δεν θα υποκύψουμε, η Παλαιστίνη δεν θα υποκύψει, λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Ραχίμ Σίχα, Παλαιστίνιος φοιτητής, εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων φοιτητών ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Η κατάσταση στην πατρίδα μας είναι δραματική! Καθημερινά εικόνες από σφαγιασμένα παιδιά και γυναίκες έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας μόνο λίγα από τα κτηνώδη εγκλήματα που διαπράττει η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ! Αυτή την κατάσταση, όσο κι αν προσπαθούν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ να την κρύψουν, να τη "θάψουν", να τη δικαιολογήσουν, να δικαιολογήσουν δηλαδή τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, έφαγαν τα μούτρα τους με τις μαζικές πορείες και αντιδράσεις των λαών, με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών παγκοσμίως!».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα