Ονόματα-θρύλοι το καλοκαίρι στο Sani Festival: Tom Jones, Placido Domingo, Gipsy Kings -To πρόγραμμα

Εμβληματικές συναυλίες και εμφανίσεις στον Λόφο της Σάνης για ακόμα ένα καλοκαίρι με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Plácido Domingo, Madeleine Peyroux, Tom Jones, Gipsy Kings, και ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Το διεθνώς βραβευμένο φεστιβάλ του Sani Resort θα πραγματοποιηθεί 6 Ιουλίου με 10 Αυγούστου στο Λόφο της Σάνης.

32 χρόνια Sani Festival

Το Sani Resort,

το διεθνούς κύρους θέρετρο πολυτελείας του Ομίλου Sani/Ikos στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ανακοινώνει το πρόγραμμα συναυλιών του Sani Festival για το καλοκαίρι του 2024 και υπόσχεται συναρπαστικές βραδιές στον Λόφο της Σάνης, κάτω από τα αστέρια, με ένα μοναδικό line-up θρύλων και πολυβραβευμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Plácido Domingo, Madeleine Peyroux, Tom Jones, Gipsy Kings, αλλά και ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

Συνεχίζοντας μία παράδοση 32 ετών, το καταξιωμένο φεστιβάλ του Sani Resort επιστρέφει από 6 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου για το καθιερωμένο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής από κάθε άκρη του πλανήτη, ενώνοντας τις jazz, pop και folk μελωδίες, με την κλασική μουσική και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι, αλλά και τις διαχρονικές επιτυχίες των παγκόσμιων charts με τις νέες δημιουργίες κορυφαίων δημιουργών, γεμίζοντας μελωδίες τον έναστρο Μεσογειακό ουρανό.

Πρεμιέρα με Plácido Domingo

Το πρόγραμμα των συναυλιών ανοίγει, στις 6 Ιουλίου, ο παγκοσμίου φήμης τενόρος Plácido Domingo, που επιστρέφει στην Ελλάδα για μία συγκλονιστική εμφάνιση με τις σημαντικότερες στιγμές της πολυβραβευμένης καριέρας του, ανεβαίνοντας στη σκηνή με τον Μάριο Φραγκούλη, την Χριστίνα Πουλίτση και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Jordi Bernàcer.

Στις 13 Ιουλίου στον Λόφο της Σάνης θα αντηχήσει η μαγευτική φωνή μίας από τις σημαντικότερες σύγχρονες τζαζ ερμηνεύτριες και αγαπημένης του ελληνικού κοινού, της Madeleine Peyroux, που θα παρουσιάσει το ολοκαίνουριο άλμπουμ της «Let's Walk».

Ένας από τους μεγαλύτερους σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που στα 83 του χρόνια εξακολουθεί να επηρεάζει την pop σκηνή, ο μοναδικός Tom Jones, θα ξεσηκώσει το κοινό του Sani Festival στις 20 Ιουλίου σε μία ιστορική συναυλία όπου θα ερμηνεύσει διαχρονικές, αλλά και νεότερες επιτυχίες του.

Το μουσικό πρόγραμμα του μήνα συνεχίζεται στις 27 Ιουλίου, με το αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ελληνικού έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, τον Μίμη Πλέσσα, που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια. Στο μοναδικό αυτό ταξίδι θα μας οδηγήσουν με τις ερμηνείες τους, ο Στέφανος Κορκολής, ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μανουσάκη.

Στο φινάλε του φετινού Sani Festival, στις 10 Αυγούστου, ο Λόφος της Σάνης θα πλημμυρίσει με τις χαρακτηριστικές κιθάρες και τσιγγάνικες μελωδίες των Gipsy Kings. Η θρυλική μπάντα, με frontman τον Tonino Baliardo, συνθέτη εμβληματικών hits, όπως το «Bamboleo» και το «Djobi Djoba», θα συνεπάρει το κοινό με μια εκρηκτική εμφάνιση κάτω από τα αστέρια.

Το διεθνούς εμβέλειας Sani Festival, που διοργανώνεται -ήδη από το 1992- κάθε καλοκαίρι στον Λόφο της Σάνης, στο Sani Resort, αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, ενώ έχει κατακτήσει επί δύο διαδοχικά έτη (2022, 2023) το διεθνές βραβείο "World's Leading Cultural Destination Resort" στον διακεκριμένο θεσμό των World Travel Awards, ως αναγνώριση για τη σημαντική συμβολή του Sani Resort στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού. Στην 32χρονη πορεία του, το φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της τζαζ, κλασικής, ροκ, και ποπ διεθνούς σκηνής.

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Πρόγραμμα Sani Festival

CLASSICAL WAVES
ΣΑΒΒΑΤΟ 06.07
Plácido Domingo

Eιδική συμμετοχή: Μάριος Φραγκούλης & Χριστίνα Πουλίτση
Mε την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Yπό τη διεύθυνση του μαέστρου Jordi Bernàcer

JAZZ ON THE HILL
ΣΑΒΒΑΤΟ 13.07
Madeleine Peyroux

INTERNATIONAL SOUNDS
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.07
Tom Jones

GREEK VARIATIONS
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.07
Στον Αιώνα του Μίμη Πλέσσα
με τους Στέφανο Κορκολή, Δημήτρη Μπάση, Σοφία Μανουσάκη

SOUNDS OF THE WORLD
ΣΑΒΒΑΤΟ 10.08
Gipsy Kings
με τον Tonino Baliardo

Όλες οι συναυλίες διεξάγονται στον Λόφο της Σάνης, με Ώρα Έναρξης 21:30

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα