Ποια ελληνική εταιρεία συμμετείχε στο φόρουμ του Μακρόν -Ανάμεσα σε κολοσσούς όπως η Μicrosoft και η Amazon

Eνας Ελληνας διευθύνοντας σύμβουλος συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο κορυφής «Choose France Summit» που διοργάνωσε η Γαλλία στο Παλάτι των Βερσαλλιών.

Ανάμεσα στους 180 προσκεκλημένους του προέδρου Μακρόν, ήταν και ο
Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος (Group CEO) της Sunlight.

Το «Choose France»

Στο «Choose France», μια ετήσια σύνοδο κορυφής που δημιούργησε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν το 2018, συμμετείχαν φέτος 180 διεθνείς διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων.

Πέρυσι, η εκδήλωση συγκέντρωσε 13 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της δημιουργίας ή επέκτασης 28 έργων.

Το φετινό ρεκόρ χρηματοδότησης των 15 δισ. ευρώ προέρχεται από 56 διαφορετικές πρωτοβουλίες.

Η Microsoft δεσμεύτηκε για επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, η Amazon 1,2 δισ. ευρώ, η Pfizer 500 εκατ. ευρώ και η AstraZeneca 365 εκατ. ευρώ, σημειώνει το Euronews.

«Πρόκειται για μια χρονιά ρεκόρ που θα ωφελήσει τους Γάλλους πολίτες σε όλες τις περιοχές της χώρας», δήλωσε ο Μακρόν στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien. «Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι συνεκτικές αποφάσεις και οι σταθερές δράσεις αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας».
Με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το θέμα της φετινής συνόδου κορυφής είναι «Γαλλία, η χώρα των πρωταθλητών».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η χώρα ανακηρύχθηκε ως η πιο ελκυστική ευρωπαϊκή χώρα για τους ξένους επενδυτές από την εταιρεία λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young (EY).

Σύμφωνα με την EY, η χρηματοδότηση από το εξωτερικό χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση 1.194 έργων στη Γαλλία πέρυσι, ξεπερνώντας τα σύνολα που καταγράφηκαν στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Όμιλος Sunlight

Ο Όμιλος Sunlight είναι μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία τεχνολογίας και πάροχος καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Η τεχνογνωσία της εταιρείας αφορά την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Η εταιρεία παρήγαγε 4.000.000 στοιχεία μπαταριών και 120.000 πλήρεις μπαταρίες το 2022, ενώ το ίδιο έτος παρουσίασε αύξη στον κύκλο εργασιών κατά 53,25.

Το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας μέχρι και το 2026 περιλαμβάνει έργα ύψους 560 εκατ. ευρώ και διαθέτει 36 εγκαταστάσεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Η Sunlight Group είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου, με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό οικοσύστημα και παρουσία σε 8 χώρες, τον οποίο ίδρυσε ο Πάνος Γερμανός το 1980. Ο Όμιλος εστιάζει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος - τόσο για τις εταιρείες του Ομίλου, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Μακρόν -Ανάμεσα, Μicrosoft, Amazon,poia, makron -anamesa, microsoft, Amazon