Τ. Χατζιβασιλείου: Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στον Ερντογάν τις διαφωνίες του ξεκάθαρα και σε νομική βάση

«Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης δικαιώνει την επιλογή του πρωθυπουργού να την πραγματοποιήσει κανονικά», είπε σήμερα μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν.

«Αν ακυρωνόταν με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση για τη Μονή της Χώρας, όπως ζητούσε το ΠΑΣΟΚ, τότε το ζήτημα της Μονής της Χώρας θα γινόταν αυτόματα διμερές, ενώ εμείς ορθώς φωνάζουμε ότι είναι διεθνές γιατί

αφορά ένα οικουμενικό μνημείο».

Χατζηβασιλείου: Για την ώρα έχουμε φύγει πολύ μακριά από το ''Μητσοτάκης γιοκ''

«Η συνάντηση εχθές έγινε σε καλό κλίμα, φαίνεται ότι για την ώρα έχουμε φύγει πολύ μακριά από το ''Μητσοτάκης γιοκ''. Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η δέσμευση να συνεχίσουν στο δρόμο της επαναπροσέγγισης παρά τις δυσκολίες.

Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες σε κάποια ζητήματα όμως υπάρχουν και κάποιες συγκλίσεις σε κάποια άλλα ζητήματα, έτσι αποφασίστηκε να δοθεί βάρος στη θετική ατζέντα και ταυτόχρονα χώρος στο να διευρυνθεί και να εμβαθυνθεί αυτή η θετική ατζέντα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη διαδικασία αυτή ζωντανή.

«Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τις διαφωνίες του ξεκάθαρα»

«Κρατώ το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τις διαφωνίες του ξεκάθαρα και μάλιστα σε νομική βάση με τεκμήρια και θέσεις όντας εξαιρετικά προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο για κάθε σενάριο.

Από την άλλη ο Ερντογάν προτίμησε να επιδείξει έναν ισλαμικό συναισθηματισμό διότι στη δευτερολογία του ενώ θα μπορούσε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη επέλεξε τη Χαμάς γιατί αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν θέλησε να κρατήσει ζωντανή την καλή ατμόσφαιρα στη διμερή συνάντηση από τη μια και από την άλλη να επενδύσει στο θυμικό των ισλαμιστών, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Τουρκίας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τι απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδραση της κυβέρνησης στο θέμα της Μονής της Χώρας

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδραση της κυβέρνησης στο θέμα της Μονής της Χώρας ο κ Χατζηβασιλείου είπε: «Ο κ. Κασσελάκης κάνει εξωτερική πολιτική μέσα από τα social media. Ας του πει κάποιος ότι δεν γίνονται έτσι οι διαχειρίσεις σε σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι πολύ αστείο να σχολιάζουν και να μιλάνε για δήθεν ΙΧ εξωτερική πολιτική εκείνοι οι οποίοι μέχρι πριν από λίγους μήνες θεωρούσαν ότι τα Κατεχόμενα στην Κύπρο είναι κρατίδιο».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα