Huawei Watch Fit 3: Τετραγωνίζοντας… την κομψότητα

Με φινέτσα που θα ζήλευαν ρολόγια πολλαπλάσιου κόστους, το πανέμορφο Huawei Watch Fit 3 μπορεί να σας ακολουθήσει από τη γυμναστική σας μέχρι τη νυχτερινή σας έξοδο.

Με design που μοιάζει να… προκαλεί το Apple Watch στην έδρα του, το τετραγωνισμένο μα ταυτόχρονα καμπυλόγραμμο Watch Fit 3 αποτελεί τη νέα

πρόταση της Huawei για όσους θέλουν ένα ελαφρύ, σπορ και κομψότατο «πολυεργαλείο» στον καρπό τους.

Με την άνεση χρήσης που προσφέρει ένα μικροκαμωμένο smartband, αλλά και με τον πλούτο λειτουργιών που χαρίζει ένα premium smartwatch, το Huawei Watch Fit 3 συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των δύο προαναφερθέντων κατηγοριών προκειμένου να θέσει τους δικούς του κανόνες, επαναπροσδιορίζοντας την αντίληψή μας γύρω από τον ρόλο των wearable.

Το μήλο που δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά…

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, εμφανισιακά το Watch Fit 3 ακολουθεί τις σχεδιαστικές αρχές του Apple Watch, γεγονός που, αυτομάτως, θα το καταστήσει ελκυστικότατο για μια μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Γνώμη μας, βέβαια, είναι πως μια εταιρεία, όπως η Huawei, που ηγείται του χώρου των wearables με την καινοτομία της, οφείλει να χαράσσει τα δικά της μονοπάτια και στον σχεδιαστικό τομέα, όπως έχει πράξει, άλλωστε, επανειλημμένα στις κατηγορίες των premium smartwatch. Το Watch Fit 3 αποτελεί, μάλλον, την εξαίρεση, με την οποία ο κινεζικός κολοσσός επέλεξε να μην αφήσει δυσαρεστημένους όσους ήθελαν μια συσκευή που οπτικά να παραπέμπει στο χαρακτηριστικό τετράγωνο design των Apple Watch, μα να διατηρεί τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την πάντα συμφέρουσα τιμή ενός Huawei smartwatch.

Έτσι, στο νέο ρολόι της εταιρείας πρωταγωνιστεί μια τετραγωνισμένη -Card Slim όπως την αποκαλεί η εταιρεία- AMOLED οθόνη, μεγέθους 1,82 ιντσών, η οποία προσφέρει ζωντανά χρώματα, ασύγκριτη ευκρίνεια στα 347 PPI και ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Η αναλογία οθόνης προς σώμα φτάνει το 77,4%, ενώ η μέγιστη φωτεινότητα των 1500 nits διασφαλίζει την άριστη αναγνωσιμότητα ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο στην παραλία.

Το στιλάτο ρολόι κυκλοφορεί σε αρκετές εναλλακτικές εκδόσεις, με τα λουράκια να ποικίλλουν, όχι μόνο σε απόχρωση αλλά και σε υλικό. Τον καρπό μας περιέβαλε με εξαιρετική απαλότητα η σπορ έκδοση με το λευκό λουρί φθοριοελαστομερούς, μα στην αγορά θα βρείτε και τη λιγότερο… casual δερμάτινη εκδοχή. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, με το πάχος του να περιορίζεται στα 9,9 χιλιοστά και το βάρος του στα… πουπουλένια 26 γραμμάρια.

Η μεταλλική περιστρεφόμενη κορώνα δεν αποτελεί μόνο μια πινελιά premium αισθητικής, αλλά μια άκρως λειτουργική επιλογή πλοήγησης στα μενού και τις λοιπές λειτουργίες της συσκευής. Πατώντας δυο φορές μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των ενεργών εφαρμογών. Ακριβώς από κάτω της θα βρείτε ένα εξίσου εύχρηστο κουμπί πολλαπλών χρήσεων, όπως για το άνοιγμα προκαθορισμένων εφαρμογών ή την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού σας. Η συμβατότητα με Android και iOS κινητά επιτρέπει την εύκολη σύνδεση του ρολογιού και την περαιτέρω ενσωμάτωση των πλεονεκτημάτων του στην ψηφιακή σας καθημερινότητα. Παράλληλα, ένα αξιοσημείωτο πλήθος προσαρμόσιμων Watch Faces θα σας επιτρέψει να δώσετε τη δική σας προσωπική νότα στην πρόσοψη του Watch Fit 3.

Ανθεκτικό και αυτόνομο

Πέρα από τις κορυφαίες λειτουργίες του, το Huawei Watch Fit 3 προσφέρει εξαιρετικές αντοχές, καθώς έχει υποστεί πολλαπλές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η ανθεκτικότητά του σε δύσκολες συνθήκες, όπως η 5ATM αντοχή του σε νερό έως και τα 50 μέτρα.

Εξαιρετικά ανθεκτικό αποδεικνύεται και όσον αφορά στην μπαταρία του και εδώ μάλλον παίρνει τις αποστάσεις του από τον οπτικά παρόμοιο ανταγωνιστή του!

Η διάρκεια της μπαταρίας των 400 mAh επιτρέπει έως και 10 ημέρες λειτουργίας, μειώνοντας τη συχνότητα των φορτίσεων και κάνοντας την καθημερινή χρήση ακόμη πιο βολική. Ακόμα και με χρήση του Always-on-Display και… κατάχρηση πολλών εκ των λειτουργιών του, η αυτονομία του δεν έπεσε κάτω από τις 3-4 μέρες, οπότε κρατήστε σαν μέσο όρο έπειτα από φυσιολογική χρήση την μια εβδομάδα μακριά από πρίζες. Μιλώντας για τη διαδικασία της επαναφόρτισης, αυτή απαιτεί επαφή με δύο πίρους ηλεκτροδίων που ευθυγραμμίζονται μαγνητικά, ωστόσο θα προτιμούσαμε μια βάση που δεν επιβάλλει κάποιον συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Ετοιμαστείτε για τις παραλίες

Η έκφραση «είναι στο χέρι σας να χάσετε τα κιλά… του Πάσχα πριν βγείτε στις παραλίες» αποκτά κυριολεκτικό χαρακτήρα όταν στον καρπό σας βρίσκεται ένα Huawei Watch Fit 3! Μια από τις νέες του δυνατότητες είναι η παρακολούθηση θερμίδων, μέσα από ένα ειδικό περιβάλλον που φιλοξενεί μια πλήρη εικόνα γύρω από την καθημερινή σας πρόσληψη, τις ενεργές θερμίδες και τις θερμίδες ανάπαυσης, πάντα σε συνεργασία με την εφαρμογή Huawei Health, όπου και μπορείτε να καταχωρείτε τα γεύματά σας. Από τη βιβλιοθήκη τροφίμων μάλιστα, μπορείτε να δείτε ακόμα και τα θρεπτικά τους συστατικά!

Το Huawei Watch Fit 3 ενσωματώνει GPS και υποστηρίζει τριψήφιο αριθμό λειτουργιών προπόνησης, με αυτόματη ανίχνευση έξι τύπων ασκήσεων σε περίπτωση που αμελήσετε να εισάγετε το σπορ της επιλογής σας.

Για τους φίλους του στίβου, η λειτουργία Track Run χρησιμοποιεί το GPS για τη βαθμονόμηση της απόστασης του γύρου και τη χαρτογράφηση των διαδρομών, ενώ αποκλειστικά animation καθοδηγούν ακόμα και τους πιο αρχάριους στη σωστή προθέρμανση και την αποθεραπεία μετά από 8 δημοφιλείς τρόπους εκγύμνασης, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος, της ποδηλασίας και της κολύμβησης.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του… πολυεργαλείου φυσικής κατάστασης της Huawei μπορείτε να παρακολουθήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα (SpO2), τον αναπνευστικό σας ρυθμό και την ποιότητα του ύπνου σας.

Η βελτιωμένη πλατφόρμα TruSeen 5.5.1 χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις του Watch Fit 3. Τέλος, για το γυναικείο κοινό, δεν απουσιάζουν και οι δυνατότητες παρακολούθησης του εμμηνορρυσιακού κύκλου.

Και fit και smart!

Ολοκληρώνουμε τη ματιά μας στο πανέμορφο ρολόι της Huawei με μια ξενάγηση στις «έξυπνες» δυνατότητες που το καθιστούν smartwatch και όχι απλά ένα κομψό fitness band. Αρχικά, μπορείτε να απαντήσετε σε τηλεφωνικές κλήσεις από τον καρπό σας, μέσω Bluetooth, όταν δεν σας είναι εύκολο να… ανασύρετε από την τσάντα σας το κινητό.

Τα αδιάκοπα ξεκλειδώματα του smartphone σας για να δείτε τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις σας είναι πλέον περιττά, καθώς τα πάντα είναι συγχρονισμένα με την οθόνη του Watch Fit 3. Επιπρόσθετα, το ρολόι υποστηρίζει αυτόνομη αναπαραγωγή μουσικής, έτσι ώστε η αγαπημένη σας μουσική να μπορεί να παίξει απευθείας από το Watch Fit 3, όσο έχετε βγει για τρέξιμο χωρίς το smartphone σας. Ταυτόχρονα, το… πολυμήχανο ρολόι μπορεί να αναλάβει και χρέη κουμπιού κλείστρου της κάμερας του κινητού σας, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε selfie με την κύρια κάμερά του, την οποία και μπορείτε να ελέγξετε από το Watch Fit 3.

Πλεονεκτήματα:Πανάλαφρο και ευχάριστο στο χέριΕντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας έως και 10 ημέρεςΠροηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης υγείαςΣυμβατότητα με iOS και AndroidΑνθεκτικό σε νερό και… κακομεταχείρισηΜειονεκτήματα:Υστερεί σε αριθμό εφαρμογών σε σχέση με τα Wear OSΑν και πολλοί θα το έβαζαν στα πλεονεκτήματα, θα προτιμούσαμε να μην… AppleWatchίζει τόσο!Η φόρτιση απαιτεί επαφή με δύο πίρους ηλεκτροδίων που ευθυγραμμίζονται μαγνητικά, ωστόσο θα προτιμούσαμε μια βάση που δεν απαιτεί κάποιον συγκεκριμένο προσανατολισμό

The post Huawei Watch Fit 3: Τετραγωνίζοντας… την κομψότητα appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα