Fitch: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία σε CCC

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας μας σε CCC από B-.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, «η υποβάθμιση της Ελλάδας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο η Ελλάδα να μην μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

«Η ισχυρή παρουσία κομμάτων κατά της λιτότητας στις

εκλογές της 6ης Μαΐου και η αποτυχία συγκρότησης κυβέρνησης που ακολούθησε υπογραμμίζει την έλλειψη λαϊκής και πολιτικής στήριξης στο οικονομικό πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, πως ο οίκος Fitch είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας πριν από περίπου δύο μήνες και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «κουρέματος» του ελληνικού χρέους μέσω του PSI.

Στην ανακοίνωσή του ο οίκος σημειώνει ακόμη πως «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πιθανή αν τα πολιτικά κόμματα μετά τις νέες εκλογές δεν καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο οίκος επισημαίνει πως «αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις αξιολογήσεις άλλων χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα», ενώ καταλήγει λέγοντας, πως «ο οίκος θα έθετε όλες τις χώρες της ευρωζώνης υπό παρακολούθηση, για πιθανή υποβάθμιση μετά τις ελληνικές εκλογές αν κρίνει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανός στο άμεσο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα