Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Η στήριξη μας στις μητέρες είναι διαρκής και έμπρακτη

Την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στις μητέρες επισημαίνει στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας. Ο πρωθυπουργός τονίζει πως οι μητέρες «αξίζουν την αναγνώριση, την ευγνωμοσύνη για όσα κάνουν και τον θαυμασμό μας κάθε μέρα». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την μητρότητα, μεταξύ των οποίων «η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, και η αύξηση του επιδόματος

γέννησης από €2.000 για κάθε παιδί σε €2.400 έως €3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Παράλληλα, στην ανασκόπησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται με λεπτομέρειες στην επιστολική ψήφο ενόψει των προσεχών Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Επισημαίνει τις κρίσιμες ημερομηνίες «κλειδιά» που πρέπει να προσέξουν οι ψηφοφόροι και διευκρινίζει ότι «είναι απολύτως διασφαλισμένο και εγγυημένο το αδιάβλητο της διαδικασίας από ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης». Ειδική αναφορά κάνει στην επέκταση του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά».

«Να θυμίσω ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα πάνω από 20.000 γυναίκες, κάτι που δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες για την πλήρη ίασή τους» ενημερώνει. Εκτός των παραπάνω, ο πρωθυπουργός σημειώνει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ενώ ενημερώνει για τα δύο προγράμματα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024 που υλοποιούν η ΔΥΠΑ και ο ΕΦΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα