“ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024” Δήμος Παπάγου – Χολαργός: Με επιτυχία η άσκηση Πυροσβεστικής στον Υμηττό

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 16/5/2024 η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», πλησίον του Κοιμητηρίου Χολαργού (τέρμα οδού Αναστάσεως πλησίον Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας «Χρήστος Πετράκης». Η άσκηση υλοποιήθηκε από την Πυροσβεστική και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με σκοπό τη διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Εφαρμοστήκαν όλες

οι φάσεις του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών και συμμετείχαν το Πυροσβεστικό Σώμα  (εναέρια μέσα, οχήματα, προσωπικό, πεζοπόρα τμήματα) καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς, που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα (οχήματα-προσωπικό Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού, προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Σ.Π.Α.Υ., Εθελοντικές Οργανώσεις) στο πλαίσιο της αποστολής τους. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η υδατοδεξαμενή που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, είχαν οι Εθελοντές της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε:

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η  εθελοντική μας ομάδα, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε ότι τους ζητήθηκε στην μεγάλη άσκηση ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ της πυροσβεστικής υπηρεσίας που διεξήχθη στον Υμηττό. Η προστασία του Υμηττού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και ως δημοτική αρχή διαχρονικά συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συντέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ιδιαίτερα τους Εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Τράκα, τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Π.Π. Γιάννη Ανδριτσάκη και όλο το προσωπικό του Δήμου μας που συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση της άσκησης».

Ο Μιχάλης Τράκας Αντιδήμαρχος Δόμησης, Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού δήλωσε:

«Η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων όσων εμπλέκονται με την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών, δοκιμάζεται στο πεδίο μέσα από αυτές τις ασκήσεις της Πυροσβεστικής και ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό, στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον Γιάννη Ανδριτσάκη και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού, τόσο για την προετοιμασία και για τη συμμέτοχή τους στην άσκηση, καθώς και για τη συνεχή συνεργασία και ετοιμότητα με σκοπό την προστασία του Υμηττού μας».

Μεταξύ των παρόντων στην άσκηση ήταν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Παπάγου Χρύσα Παρίση, ο Δασάρχης Πεντέλης Ιωάννης Κολοβός, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024”, Δήμος Παπάγου – Χολαργός, Πυροσβεστικής, Υμηττό,“dia pyros 2024”, dimos papagou – cholargos, pyrosvestikis, ymitto