Αλγερία: «Απαχθείς» άνδρας που θεωρούνταν νεκρός εδώ και 27 χρόνια βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Omar Bin Omran

Ένας άνδρας που θεωρούνταν νεκρός στην Αλγερία μετά την «απαγωγή» του σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στο κελάρι του γείτονά του σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα.

Ο Oμάρ Μπιν Ομράν εξαφανίστηκε από το σπίτι του στην πόλη Τζέλφα της Αλγερίας το 1997 - με την οικογένειά του να πιστεύει ότι είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας.

Ο Μπιν Ομράν, πλέον 45 ετών, εντοπίστηκε περίπου 100 μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειάς του, αφού ο αδελφός του φερόμενου ως υπόπτου ενημέρωσε για την τοποθεσία του θύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

μετά από μια διαμάχη με τον αδελφό του για κληρονομικά, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Έκτοτε κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σοκαριστικά πλάνα που φαίνεται να δείχνουν τον Μπιν Ομράν να βοηθιέται από διασώστες ώστε να βγει από το κελάρι.

Teen kidnapped 26 years ago rescued from neighbor’s cellar just 100 meters from home(Omar Bin Omran) 1305024
A teenager who went missing in 1998 was found alive over the weekend in the cellar of his alleged kidnapper’s home just 300 feet from his family’s residence in Algeria. pic.twitter.com/q4NMv6OuJa

john l (@Maeestro) May 16, 2024

Τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπιν Ομράν κρατούνταν κάτω από στοίβες με άχυρα στις εγκαταστάσεις που αποτελούσαν μέρος μιας φάρμας προβάτων.

Ένας 61χρονος άνδρας που θεωρείται ύποπτος ότι τον κρατούσε φυλακισμένο επί 27 χρόνια συνελήφθη, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο ύποπτος εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος, είναι άγαμος και ζει μόνος του. 

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας 

Οι εισαγγελείς ανέφεραν σε δήλωσή τους: «Η Γενική Εισαγγελία της Τζέλφα ενημερώνει το κοινό ότι στις 12 Μαΐου στις 8 το βράδυ τοπική ώρα βρέθηκε το θύμα Oμάρ Μπ, ηλικίας 45 ετών, στην κάσα του γείτονά του, Μπ.A., ηλικίας 61 ετών».

Η μητέρα του έχει πεθάνει έκτοτε.

Ένας γείτονας δήλωσε στο Bilad, έναν αλγερινό ειδησεογραφικό σταθμό: «Η καημένη η μητέρα του πέθανε ενώ ήταν στην αιχμαλωσία, χωρίς να ξέρει τι του είχε συμβεί, χωρίς να ξέρει ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν πραγματικά δίπλα της».

Συγγενείς του Ομράν δήλωσαν στα αλγερινά μέσα ενημέρωσης πώς ο σκύλος τους περίμενε γύρω από το σπίτι του υπόπτου μετά την εξαφάνισή του. Ο σκύλος στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Omar Bin Omran was found alive after 26 years of captivity in a neighbour’s house pic.twitter.com/VEGdd1FUcv

Daily Mail Online (@MailOnline) May 16, 2024

Ανοίγοντας την υπόθεση, ένας δικαστικός λειτουργός δήλωσε: «Μετά από αυτή την αναφορά, ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου της Ιντρισίγια στην επαρχία Τζέλφα διέταξε την Εθνική Χωροφυλακή να ξεκινήσει έρευνα σε βάθος και οι αξιωματικοί επισκέφθηκαν το εν λόγω σπίτι».

«Η Εισαγγελία έδωσε εντολή το θύμα να λάβει ιατρική και ψυχολογική περίθαλψη, ενώ ο ύποπτος θα παρουσιαστεί στην Εισαγγελία αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο «δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος» θα δικαστεί με «αυστηρότητα».

Πηγή: LBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΤουρκία: Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Ελληνες - 1 νεκρή και 2 τραυματίες (Βίντεο)Επίσημη έρευνα της Κομισιόν κατά Facebook - Instagram για την προστασία των ανηλίκωνΗΠΑ: Για σεξουαλική παρενόχληση από 16 γυναίκες κατηγορείται ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλγερία, Απαχθείς,algeria, apachtheis