Unesco Μονή της Χώρας: Διάβημα της Αθήνας για την μετατροπή σε τζαμί

Σε διάβημα προς την Unesco προχώρησε η Αθήνα για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Με τον πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει την απόφαση της ιστορικής Μονής της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, παντελώς αχρείαστη, τον υπουργό Εξωτερικών να την αποκαλεί απογοητευτική και την ελληνική διπλωματία να ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα θα τεθεί και εκ του σύνεγγυς στην τουρκική

ηγεσία τη Δευτέρα το απόγευμα, η Ελλάδα κατέθεσε διάβημα προς την Unesco.

Το διάβημα στην Unesco για τη Μονή της Χώρας

Oπως μεταδίδει η ΕΡΤ το διάβημα κατατέθηκε χθες Παρασκευή 10/5 από τον κ. Κουμουτσάκο, τον αντιπρόσωπο της χώρας μας την Unesco, με το σκεπτικό ότι η μετατροπή του βυζαντινού ναού απαράμιλλης πολιτιστικής αξίας σε τζαμί παραβιάζει τον χαρακτήρα ενός μνημείου που αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Ελλάδα, μέσω του εκπροσώπου της στον διεθνή οργανισμό για την προστασία των μνημείων, εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για πιθανές φθορές και αλλοίωση του ίδιου του μνημείου που μπορούν να προκύψουν από την αλλαγή της χρήσης του. Σύμφωνα με την EΡΤΝews, ο αρμόδιος αντιπρόσωπος της Unesco δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα εξετάσει σε βάθος και με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα