Δημοτική Πινακοθήκη Δήμος Χαλανδρίου: Εγκαινιάστηκε η έκθεση των πρώτων έργων

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 13 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε ο Δήμος Χαλανδρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Χριστίνας Μαχαίρα και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Πολιτισμού, Σέργιου Γκάκα, οι οποίοι ευχαρίστησαν από καρδιάς τη Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης και τους εικαστικούς καλλιτέχνες που δώρισαν τα έργα τους.Τα έργα εκτέθηκαν στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων και

Αντιγόνης) και θα παραμείνουν εκεί για το κοινό, έως τις 13 Ιουνίου.

Το παρών έδωσαν οι ζωγράφοι-δωρητές της Δημοτικής Πινακοθήκης, Μαρία Αναστασίου, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Χρίστος Κεχαγιόγλου, Πάνος Κουφός, Γιώργος Μακρής, Βασίλης Νικολαΐδης, Βασίλης Προκόπος, Κυριάκος Ρόκος, Νίκος Οικονομίδης, Άννα Φιλίνη και Στέλλα Κεχαγιόγλου. Παραβρέθηκαν επίσης οι εικαστικοί Ανδρέας Δεβετζής, Κλειώ Μουλιεράκη, Κατερίνα Σκόρδου, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Γιάννης Στεφανάκης και Μαργαρίτα Βασιλάκου, η ζωγράφος Μαίρη Κελαΐδη, ο σκηνογράφος Νίκος Πολίτης, οι γκαλερίστες Ζωή Ψαρρού και Λήδα Παναγιωτοπούλου, ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς, ο συλλέκτης και τυπογράφος Γιώργος Κωστόπουλος, ο συλλέκτης Κυριάκος Τσιφλάκος και η ηθοποιός Κάτια Γέρου.

Η πρώτη έκθεση με 29 έργα

Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει 29 έργα των: Μαρίας Αναστασίου, Τζούλιας Ανδρειάδου, Μάκη Βάγια, Άγγελου Βλάσση, Περικλή Γουλάκου, Νίκου Ζήβα, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Χρίστου Καρά, Κυριάκου Κατζουράκη, Σταυριανού Κατσιρέα, Χρήστου Κεχαγιόγλου, Μίλτου Κοτσώνη, Σπύρου Κουρσάρη, Πάνου Κουφού, Δημήτρη Κριτσωτάκη, Δημήτρη Μάζη, Γιώργου Μακρή, Φανής Μιχαηλίδη, Βασίλη Νικολαΐδη, Γιώργου Νικολαΐδη, Νίκου Οικονομίδη, Λίλας Παπούλα, Βασίλη Προκόπου, Κυριάκου Ρόκου, Παύλου Σάμιου, Ρουμπίνας Σαρελάκου, Ιωάννη Σεργουλόπουλου, Βασίλης Σολιδάκη, Άννας Φιλίνη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χαλανδρίου συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να συγκεντρώσει έργα εικαστικών καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εκτίθενται σε κατάλληλο χώρο που θα διαμορφωθεί. Ήδη, έχουν αποκτηθεί από δωρεές ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών, οι οποίοι εκτίμησαν την ιδέα για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, πάνω από 60 έργα. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση δεκάδων ακόμα εικαστικών καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να δωρίσουν έργα τους για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Η συγκέντρωση και άλλων έργων συνεχίζεται

Η προσπάθεια συγκέντρωσης και άλλων έργων συνεχίζεται έτσι ώστε η Δημοτική Πινακοθήκη να αποτελέσει μια ακόμη κοιτίδα πολιτισμού, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πόλη του Χαλανδρίου. Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης αποτελείται από τους εξής καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: Σέργιος Γκάκας, Νίκος Ζήβας (γλύπτης), Χρήστος Κεχαγιόγλου (ζωγράφος, )Δημήτρης Κριτσωτάκης (εικαστικός), Νίκος Οικονομίδης (ζωγράφος), Γιώργος Μυλωνάς (ιστορικός τέχνης) και οι εκπρόσωπο των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Αγγελής (δημοτικός σύμβουλος), Πόπη Κρανίδη (ζωγράφος) και Γιώργος Σαμούχος (καλλιτεχνικός σύμβουλος). Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το τζαζ σύνολο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτική Πινακοθήκη Δήμος Χαλανδρίου, Εγκαινιάστηκε,dimotiki pinakothiki dimos chalandriou, egkainiastike