Πούτιν Κίνα: Στο Πεκίνο την Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 16 – 17 Μαΐου, όπως μετέδωσαν σήμερα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το προγραμματισμένο ταξίδι στην Κίνα είναι το πρώτο του Πούτιν στο εξωτερικό κατά τη νέα εξαετή του θητεία, ύστερα από την εκλογή του τον περασμένο Μάρτιο. «Κατόπιν προσκλήσεως του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στις 16 – 17 Μαΐου», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του «θα συζητήσουν λεπτομερώς το πλήρες φάσμα των θεμάτων της περιεκτικής εταιρικής σχέσης και της στρατηγικής συνεργασίας, θα ταυτοποιήσουν κρίσιμους τομείς για περαιτέρω ανάπτυξη της σινο – ρωσικής πρακτικής συνεργασίας και θα ανταλλάξουν λεπτομερώς απόψεις για πιο πιεστικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο μετά τη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν κοινό ανακοινωθέν. Ο Πούτιν θα συναντηθεί επίσης με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ για να συζητήσουν θέματα συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria, ενώ εκτός από το Πεκίνο ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί και την πόλη Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας.

Βαρύνουσας σημασίας οι σχέσεις Μόσχας – Πεκίνου

Η τελευταία φορά που ο Πούτιν επισκέφθηκε την Κίνα ήταν τον Οκτώβριο του 2023. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας «χωρίς όρια» με τον Σι Τζινπίνγκ τον Φεβρουάριο του 2022 λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν διατάξει την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη Ρωσία, καθώς οι δυτικές χώρες την έχουν πλήξει με διαδοχικά κύματα κυρώσεων από την έναρξη του πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν Κίνα, Πεκίνο, Πέμπτη, Ρώσος Πρόεδρος,poutin kina, pekino, pebti, rosos proedros