Εξιχνιάστηκε κλοπή “μαμούθ” 550.000 ευρώ σε οικία στη Θεσσαλονίκη

Σε μαθήματα μέσα σε μυστικό εργαστήριο εξάσκησης στην …τέχνη της διάρρηξης κλειδαριών, χωρίς να μείνει κανένα ίχνος, συμμετείχε 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη ως ένας από τους τέσσερις δράστες κλοπής-μαμούθ, με λεία άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά τη σύλληψη

του ενός εκ των τεσσάρων της συμμορίας, ανακάλυψαν και το…εργαστήριο μέσα στο οποίο βρήκαν, όλα τα «σύνεργα» για την πρακτική εξάσκηση των διαρρηκτών. Δηλαδή, δύο κλειδαριές-λουκέτα, έναν μύλο-κλειδαριάς θύρας μαζί με τα κλειδιά, γεγονός λέει η Αστυνομία που σημαίνει ότι εκεί γινόταν «εξάσκηση τρόπου λειτουργίας και ξεκλειδώματος κλειδαριών»!!!

Η έρευνα, λοιπόν, των προαναφερθέντων αστυνομικών, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής με την ταυτοποίηση του 33χρονου σεσημασμένου για πλαστογραφία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. «Συγκεκριμένα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «αρχές Απριλίου του 2023, ο 33χρονος με τρεις ακόμη συνεργούς του, διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή του Πανοράματος, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρυσές λίρες, χρυσαφικά και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 550.000 ευρώ περίπου».

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του δράστη, στην περιοχή της Τούμπας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Χρηματικό ποσό 1.800 ευρώ.

Δύο κλειδαριές – λουκέτα και 1 μύλος – κλειδαριάς θύρας οικίας μαζί με κλειδιά τους, πρόσφορα για παρατήρηση – εξάσκηση τρόπου λειτουργίας και ξεκλειδώματος.

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

1 φορητός πομποδέκτης.

18 κινητά τηλέφωνα.

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (USB και σκληροί δίσκοι), η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται.

1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να προσεγγίσουν και να διαφύγουν από την οικία των παθόντων.

Πλαστογραφία, ναρκωτικά

Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία, ότι ο 33χρονος τυγχάνει σεσημασμένος για υποθέσεις πλαστογραφίας και ναρκωτικών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η “δίδυμη” διάρρηξη

Κατά σύμπτωση, λίγους μήνες μετά την καταγγελία της διάρρηξης που εξιχνιάζεται τώρα, οι αστυνομικοί του ίδιου Τμήματος εξιχνίαζαν μια άλλη, παρόμοια, που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2019. Και τότε οι δράστες, τέσσερις στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένης οικιακής βοηθού από τη Γεωργία, που συνέπραξε,  είχαν σηκώσει από οικία χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ, αλλά και 8.000 ευρώ σε μετρητά. Μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν όπως προαναφέρθηκε  και η 27χρονη οικιακή βοηθός της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος, που «χτύπησαν» οι Γεωργιανοί δράστες

Όπως είχε προκύψει,  δύο εκ των παραπάνω δραστών, με τη συνδρομή της οικιακής βοηθού, εισήλθαν στο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης, και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το οποίο «φόρτωσαν» σε αυτοκίνητο διαφυγής, όπου τους περίμενε το τέταρτο μέλος της συμμορίας. Οι αστυνομικοί για να εξιχνιάσουν την υπόθεση συνεργάστηκαν και με την EUROPOL.

Οι δράστες εκείνης της κλοπής κατάφεραν όπως όλα έδειξαν να διαφύγουν στο εξωτερικό και σε βάρος τους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Στα χέρια της Αστυνομίας έμεινε η 27χρονη Γεωργιανή, η οποία συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξιχνιάστηκε, “μαμούθ” 550 000, Θεσσαλονίκη,exichniastike, “mamouth” 550 000, thessaloniki