Γενοκτονία των Ποντίων 2024 Δήμος Γλυφάδας: Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τα 105 χρόνια

Πλουσιότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τα 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η δραστήρια Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, έχει εμπλουτίσει τις καθιερωμένες δράσεις της με μια σπουδαία εκδήλωση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη» με τίτλο «Ένα κερί για τους νεκρούς μας», με την οποία θα ανοίξει το τριήμερο πρόγραμμα, την Παρασκευή 17 Μαϊου και ώρα 8:30 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την  Κυριακή 19 Μαϊου. «Η Γενοκτονία

των Ελλήνων του Πόντου έχει γραφτεί στις πλέον μελανές σελίδες της ιστορίας. Η διεθνής αναγνώρισή της θα γραφτεί στις λαμπρότερες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας συνεχίζεται και έχουμε όλοι βαθιά πίστη ότι θα είναι νικηφόρος», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης φωταγώγηση του Δημαρχείου Γλυφάδας, επί της οδού Άλσους 15, το Σάββατο 18 Μαϊου, στις 9:00 μ.μ., για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει το αίμα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά το διάστημα 1916 – 1923. Την Κυριακή 19 Μαϊου, στις 11:30 π.μ., θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλήρως ανακαινισμένης πλατείας Πόντου (πρώην Κονίτσης). «Καταθέτουμε την ψυχή μας, για να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, όπως τους αξίζει. Η παρουσία σας θα ενισχύσει αυτόν το σκοπό», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», δικηγόρος Κυριάκος Τιλγκερίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα