Κέβιν Κόστνερ Κάννες: Χειροκροτούσαν επί δέκα λεπτά τον ηθοποιό, δάκρυσε συγκινημένος

O Κέβιν Κόστνερ καταχειροκροτήθηκε Κάννες όπου προβλήθηκε, σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά εκτός συναγωνισμού, η νέα ταινία του «Horizon: An American Saga», στην οποία ο ίδιος είναι σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και παραγωγός. Επί 10 ολόκληρα λεπτά το κοινό του επιφύλαξε ένα τεράστιο χειροκρότημα μετά το φινάλε της προβολής, βρήκε τον 69χρονο διαχρονικά γοητευτικό σταρ έκπληκτο και βαθιά συγκινημένο, τόσο ώστε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Δεν

υπάρχει αυτό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Νιώθω τόσο τυχερός. Νιώθω ευλογημένος», είπε με φωνή που έσπαγε από τη συγκίνηση μόλις πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο, για να επιστρατεύσει αμέσως μετά το χιούμορ του, προκειμένου να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, λέγοντας: «Συγγνώμη που χρειάστηκε να χειροκροτάτε τόση ώρα μέχρι να καταλάβω πως πρέπει να μιλήσω».

Το πρότζεκτ αυτό εξάλλου δεν αποτελεί μία ακόμη ταινία για τον ίδιο αλλά για ένα μεγάλο στοίχημα ζωής, ένα δημιούργημα το οποίο ο ίδιος εμπνεύστηκε, υλοποίησε αλλά και χρηματοδότησε αδρά. «Εγώ το έκανα. Δεν είναι πια δικό μου, είναι δικό σας» τόνισε απευθυνόμενος στο κοινό της πρεμιέρας, για να προσθέσει αμέσως μετά με νόημα: «Νομίζω ότι οι ταινίες δεν αφορούν τα Σαββατοκύριακα που βγαίνουν. Αφορούν τη ζωή τους και πόσες φορές είσαι διατεθειμένος να τη μοιραστείς. Και ελπίζω πως εσείς θα την μοιραστείτε αυτήν την ταινία με τους αγαπημένους σας, με τα παιδιά σας».

Τη στιγμή μάλιστα που αναφερόταν στα παιδιά των άλλων ο ίδιος είχε την μεγάλη χαρά να συνοδεύεται από πέντε από τα επτά συνολικά παιδιά του, γεγονός που του έδωσε, προφανώς, τεράστια χαρά, δεδομένου μάλιστα ότι η προσωπική του ζωή πέρασε μια μεγάλη κρίση μετά το πρόσφατο, δύσκολο διαζύγιό του.

Επιστροφή στα γουέστερν

Η ταινία, η οποία αποτελεί την επιστροφή του Κέβιν Κόστνερ στην καρέκλα του σκηνοθέτη από το «Open Range» του 2003, είναι ένα επικό γουέστερν, βασισμένο σε μια ιδέα που ο ίδιος επεξεργαζόταν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, που εξιστορεί την επέκταση της αμερικανικής Δύσης πριν και μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο (1861-1865) μεταξύ των ιθαγενών Αμερικανών που είδαν τα εδάφη τους να αποικίζονται και εκείνων που ήταν αποφασισμένοι να εγκατασταθούν εκεί, μερικές φορές με οποιοδήποτε κόστος.

Το «Horizon: An American Saga», στο οποί παίζουν επίσης οι Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον ,Τζίνα Μαλόουν, Ντάνι Χιούστον, Μάικλ Ρούκερ, Γουίλ Πάτον κ.ά., ολοκληρώνεται σε τέσσερα διαφορετικά μέρη, με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους στις 28 Ιουνίου και το δεύτερο στις 16 Αυγούστου, ενώ τα δύο επόμενο βρίσκονται ακόμη σε φάση δημιουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέβιν Κόστνερ Κάννες, Χειροκροτούσαν,kevin kostner kannes, cheirokrotousan