Ολλανδία Eurovision 2024: Αποκλείστηκε από τον αποψινό τελικό μετά τις καταγγελίες κατά του Joost Klein

Εκτός τελικού της Eurovision 2024 τέθηκε η Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε η EBU. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της EBU, Ο Joost δεν θα διαγωνιστεί στον αποψινό τελικό.

Statement on Dutch participation in the Eurovision Song Contest.https://t.co/EKagHwQKCZ

Eurovision Song Contest (@Eurovision) May 11, 2024

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU:

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού. Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Τι οδήγησε στον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον τελικό της Eurovision 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες και την επίσημη δήλωση της EBU ο Ολλανδός καλλιτέχνης επιτέθηκε σε γυναίκα συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής. Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε και το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό. Η υπόθεση έχει φτάσει στον Σουηδό εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολλανδία Eurovision 2024, Αποκλείστηκε, Joost Klein,ollandia Eurovision 2024, apokleistike, Joost Klein