Eurovision 2024: Εκτός τελικού η Ολλανδία-Η ανακοίνωση της EBU

Επίσημα εκτός τελικού της Eurovision βρίσκεται η Ολλανδία όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του τραγουδιστή Joost Klein από μια υπάλληλο της τηλεόρασης που ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε απειλές.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ η καταγγελία υποβλήθηκε την Παρασκευή. 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα τόσο ο ίδιος ο Κlein όσο και η γυναίκα που έκανε την καταγγελία ανακρίθηκαν χθες.

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό μέσο ΝΟS. Από ανάκριση πέρασε

επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι, η διευθέτηση της υπόθεσης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, σύμφωνα με το NBO.

Η ανακοίνωση της EBU:

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια.»

Ειδήσεις σήμερα:Βραυρώνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πατέρας πετάει το βρέφος στα σκουπίδιαEurovision 2024: Η απάντηση της Μαρίνας Σάττι για την στάση της στην συνέντευξη τύπου (video)Πορτοσάλτε: Σάλος με τη δήλωση για τα νεκρά παιδιά στα ΤέμπηΑνήσυχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όλα τα ζητήματα της πολιτικής του
Keywords
Τυχαία Θέματα