Σχολικό Κηφισιά: Άμεση διερεύνηση των ευθυνών και απόδοση κυρώσεων ζήτησε ο Ν. Χαραλιάς

Σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό αμέλειας ανηλίκου που σημειώθηκε σε σχολικό λεωφορεία σήμερα το πρωί στην Κηφισιά αντέδρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και ην απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση. Μάλιστα, η αντίδραση ήταν άμεση καθώς η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, αφού σχημάτισε τον σχετικό φάκελο, διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή επιτροπή,

προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδός που μετέφεραν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο δεν είδαν ότι ένα παιδί ηλικίας 5 ετών είχε αποκοιμηθεί στο κάθισμά του και το αφήσαν κλειδωμένο επί έξι ώρες.

Η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει καθημερινά σχεδόν 30.000 μαθητές με 1.700 δρομολόγια μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες και την ανάθεσή τους σε αναδόχους (λεωφορεία ή ταξί). Την ευθύνη των μαθητών και μαθητριών από τη στιγμή της επιβίβασής τους στο μεταφορικό μέσο, μέχρι την αποβίβασή τους στα συμφωνημένα σημεία-στάσεις, έχει ο οδηγός και ο συνοδός του οχήματος. «Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κινούνται άμεσα για τη διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού περιστατικού και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Να μην θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον είπε ο πατέρας

Δημόσια δήλωση αναφορικά με την περιπέτεια του παιδιού το έκανε ο πατέρας του 5χρονου που ξεχάστηκε για ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το γεγονός ότι ξέχασαν τον 5χρονο γιο του στο σχολικό «διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας», σημειώνοντας ότι «παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του». Επιπλέον, έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον».

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό. Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχολικό Κηφισιά, Άμεση, Χαραλιάς,scholiko kifisia, amesi, charalias