«Σκορπιός» διακινητής μεταναστών: «Ο Θεός δεν λέει ποτέ πήγαινε και μπες στη βάρκα»

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους διακινητές μεταναστών στην Ευρώπη, γνωστός με το προσωνύμιο «Σκορπιός», συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (12/5) στο ιρακινό Κουρδιστάν ύστερα από τη δημοσιογραφική έρευνα του BBC που οδήγησε στον εντοπισμό του. Στο παρελθόν είχε ομολογήσει ότι μπορεί να έχει μεταφέρει έως και 10.000 ανθρώπους καθώς δεν τους μετρούσε, όπως είπε, ενώ είχε φανεί κυνικός για τους θανάτους μεταναστών, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «μερικές φορές

είναι δικό σου λάθος να πεθάνεις» και συμπλήρωσε «ο Θεός δεν λέει ποτέ πήγαινε και μπες στη βάρκα».

Αυτές οι δηλώσεις του και όλα όσα είπε στη συνέντευξή του στο BBC, θα μετρήσουν στη δίκη που θα ακολουθήσει όταν έρθει στην Αγγλία.
Ο διαβόητος διακινητής καταζητούνταν εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη Γαλλία και το Βέλγιο και διέφευγε για χρόνια τη σύλληψη. Τον «Σκορπιό» εντόπισε μετά από έρευνα το BBC και κατάφερε να του πάρει συνέντευξη σε εμπορικό κέντρο στην πόλη όπου συνελήφθη. O Ματζίντ είχε μπει ο ίδιος λαθραία στην Αγγλία το 2006 και έμενε στο Νότιγχαμ, αλλά μετά απελάθηκε πίσω στο Ιράκ έπειτα από καταδίκη με κατηγορίες για ναρκωτικά και όπλα. Αγνοούνταν από τον Νοέμβριο του 2022, όταν δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο στο Βέλγιο και καταδικάστηκε για αδικήματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκορπιός, Ο Θεός,skorpios, o theos