Νομική Αθηνών κατάληψη: Αλλοδαποί οι 9 από τους 28 συλληφθέντες

Αλλοδαποί είναι οι 9 από τους 28 συλληφθέντες καταληψίες της Νομικής (εξωτερική φωτο αρχείου), σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόκειται για αλλοδαπούς που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες και ξεκινά η διαδικασία της απέλασής τους, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική. Στους συλληφθέντες (18 γυναίκες και 10 άνδρες) ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση και για απείθεια και φθορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 18 γυναίκες, οι 8 είναι από Ιταλία, Γαλλία,

Αγγλία και Γερμανία και δεν είχαν καμία σχέση με φοιτητές της Νομικής, ενώ από τους άνδρες, ο ένας είναι Ισπανός και οι άλλοι Έλληνες. Οι Έλληνες δηλώνουν φοιτητές, αλλά αρνούνται να πουν σε ποιες σχολές φοιτούν. Και οι 9 συλληφθέντες αλλοδαποί είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια. Όπως όλα δείχνουν, οι καταληψίες επιχειρούσαν να στήσουν ανάλογο σκηνικό με αυτό που είχε προηγηθεί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Κολούμπια, Καλιφόρνια και αλλού) ως αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Η Νομική Σχολή βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας. Οι Αρχές σε μία συντονισμένη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης.

Κατάληψη στη Νομική: Έστησαν σκηνές και ανήρτησαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης

Φοιτητές και αλληλέγγυοι είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και τη σημαία της Παλαιστίνης. H κατάληψη ανακοινώθηκε μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Υποστηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους και όλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών και φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών να καταλάβουν τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!» ανέφεραν, μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις 28 συλλήψεις

«Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε βραδινές ώρες, χθες, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες. Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές. Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νομική Αθηνών, Αλλοδαποί,nomiki athinon, allodapoi