Σλούκας Μακάμπι: Άποντος κόντρα στους Ισραηλινούς

Στο Game 2 της προημιτελικής σειράς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και στον Παναθηναϊκό (85-83) ο Κώστας Σλούκας έκανε…όργια. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σταμάτησε στους 29 πόντους, που είναι ρεκόρ καριέρας στη Euroleague, και λίγες ημέρες αργότερα στο Game

3 στο Βελιγράδι έμεινε άποντος και η Μακάμπι έφτασε στο 2-1. Ο αρχηγός των πράσινων είχε 0/1 δίποντα και 0/2 τρίποντα στα 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ενώ δεν σούταρε βολή. Επίσης είχε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος. Τελευταία φορά που είχε μείνει στο 0 πριν την σημερινή εμφάνιση ήταν στις 30 Οκτώβρη του 2019 και πάλι κόντρα στη Μακάμπι, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Φενέρ. Πλέον καλείται να πάρει την ομάδα πάνω του την Μεγάλη Πέμπτη (21:45) να ισοφαρίσει σε 2-2 στο Βελιγράδι και να στείλει την σειρά στο ΟΑΚΑ.

Τους λόγους για τους οποίους ο Κώστας Σλούκας δεν κατάφερε να επαναλάβει την εξαιρετική εμφάνιση του δεύτερου ματς στο ΟΑΚΑ, όταν έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, εξήγησε ο Εργκίν Αταμάν. «Δεν ήταν η βραδιά του. Επίσης, δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά. Για 35 λεπτά παίξαμε χωρίς έλεγχο. Ο Σλούκας πρέπει να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι». «Οπότε ο Σλούκας πρέπει να τους “βρίσκει” όλους, για να κάνει καλά τη δουλειά του, για να δημιουργήσει, αλλά δεν το κάναμε. Η Μακάμπι είχε πάντα τον έλεγχο. Παίξαμε εκτός ελέγχου. Και σε αυτές τις καταστάσεις επίσης δεν είχε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του», τόνισε ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο αγώνας

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε… καρδιές στο φινάλε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι για το Game 3 των πλέι οφ της Euroleague, επικρατώντας με 85-83. Με αυτή τη νίκη η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε ξανά το προβάδισμα στη σειρά και πλέον προηγείται με 2-1. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε ακόμα και με 18 πόντους, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πράσινοι, με μπροστάρη τον Κέντρικ Ναν κατάφεραν να επιστρέψουν και να κυνηγήσουν τη νίκη. Ένα κερδισμένο τζάμπολ όμως στο 83-83 για τους γηπεδούχους και δύο βολές του Μπράουν έδωσαν το θετικό αποτέλεσμα στους Ισραηλινούς.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζος Νίμπο με 22 πόντους, ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Λορέντζο Μπράουν. Από την άλλη πλευρά, ο Κέντρικ Ναν σταμάτησε στους 25 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ματίας Λεσόρ με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα. Η Μακάμπι ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση ανεβάζοντας πολύ τον ρυθμό και με πρωταγωνιστή τον Κόλσον έτρεξε ένα επιμέρους 9-2. Ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να αντιδράσει και όσο περνούσε η ώρα μείωνε τη διαφορά στους δύο (11-9) στο 6′. Οι παίκτες του Κάτας δεν επέτρεψαν κάτι παραπάνω στο «τριφύλλι» και με ένα επιμέρους 10-2 έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 21-11 στο 8′. Έτσι οι Ισραηλινοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 με το 23-11.

2/2 για τον Μπράουν

Σιγά-σιγά οι δύο ομάδες άρχισαν να… λύνονται από μακριά και να σκοράρουν. Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ρίξει τη διαφορά από τους δέκα και να μειώσει σε 28-21 στο 13′. Κάπου εκεί ήρθε ένα ξέσπασμα από τη Μακάμπι, με τον Νίμπο να κυριαρχεί στη ρακέτα και τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +15 (44-29) στο 18′. Πάντως οι Πράσινοι είχαν τις λύσεις μειώνοντας τη διαφορά με ένα επιμέρους 8-2, με τους Ισραηλινούς πάντως να είναι στο +9 (46-37) στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου. Η Μακάμπι πήρε… φόρα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου καταφέρνοντας να χτίσει τη μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνη την στιγμή στο παιχνίδι, όντας στο +18 (57-39) στο 24′. Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να διατηρούν τη διψήφια διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα ξέσπασμα μειώνοντας στο -8 (64-56), όμως η ομάδα του Κάτας έκλεισε το δεκάλεπτο στο +11 με το 67-56.

Ο Μπράουν ήταν εκείνος που κουβάλησε τη Μακάμπι στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με συνεχόμενα καλάθια, κρατώντας τη διψήφια διαφορά. Όμως ο Κέντρικ Ναν είχε άλλη άποψη. Ο Αμερικανός με συνεχόμενα καλάθια κατάφερε να βάλει ξανά στο ματς τους Πράσινους. Η ισοφάριση ήρθε στο 83-83, με μια φάση που είχε πρωταγωνιστές τους Μπράουν και Λεσόρ να οδηγεί σε τζάμπολ. Οι Ισραηλινοί το κέρδισαν, με τον Μπράουν να σκοράρει 2/2 βολές και τον Ναν να αστοχεί στο τελευταίο σουτ για το τελικό 85-83.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-11, 46-37, 67-56, 85-83

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Κλίβελαντ 5 (1/5 τρίποντα), Γουέμπ 8 (4 ριμπάουντ), Μπράουν 16 (2/5 τρίποντα), Σόρκιν 6 (3 ριμπάουντ), ΝτιΜπαρτολομέο 2, Ριβέρο 8 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κοέν 3 (4 ασίστ), Μέιερ, Τόμασον, Νίμπο 22 (10/13 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Μπλατ 2 (6 ασίστ), Κόλσον 13 (5 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 9, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας (4 ασίστ), Παπαπέτρου 17 (6 ριμπάουντ), Γκραντ 6 (5 ριμπάουντ), Ναν 25 (5/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Λεσόρ 14 (6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 2, Μήτογλου 10, Μαντζούκας

Keywords
Τυχαία Θέματα