Συλλήψεις επίδοξων διαρρηκτών μπροστά σε παράθυρα σπιτιών και πόρτες

Οι θάμνοι της αυλής μονοκατοικίας στη Βούλα, πίσω από τους οποίους είχαν κρυφτεί, δεν…βοήθησαν δύο επίδοξους Αλβανούς διαρρήκτες να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που είχαν ειδοποιηθεί από περιοίκους, ότι δύο άτομα έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες να τρυπώσουν από παράθυρο κουζίνας στη μονοκατοικία, περπατώντας ανάμεσα στους θάμνους και στα άλλα φυτά… έπεσαν πάνω στους! Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για δύο Αλβανούς υπηκόους, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, έφερε περασμένη στην πλάτη του τσάντα μέσα στην οποία έκρυβε ένα μαχαίρι με ξύλινη

λαβή μήκους 19,5 εκατοστών και με μήκος λάμας 9.5 εκατοστών! Ακόμη, βρέθηκαν ένα σφυρί με επίσης ξύλινη λαβή, μία πένσα και τέσσερα κατσαβίδια, σύνεργα, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία στους αστυνομικούς ότι έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παραβιάσεις θυρών η παραθύρων. Αυτό είναι, που προσπαθούν τώρα να διερευνήσουν μετά τις συλλήψεις, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Σε βάρος των δύο Αλβανών, ηλικίας 25 και 27 ετών, σχηματίστηκε ήδη δικογραφία για απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς τις συνθήκες της σύλληψης, η Αστυνομία αναφέρει: «Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους έσπευσαν σε μονοκατοικία, όπου λάμβανε χώρα διάρρηξη. Μετά από αναζητήσεις στο σημείο, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κρύβονται πίσω από θάμνους, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά». Ίδιες σκηνές διαδραματίζονταν την ίδια ώρα, κάποια χιλιόμετρα μακριά από τη Βούλα, στο Μαρκόπουλο. Και πάλι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ πήραν σήμα για ύποπτες κινήσεις τεσσάρων ατόμων, που βρίσκονταν κοντά στις εγκαταστάσεις εταιρίας.

Οι τρεις διέφυγαν

Φθάνοντας επί τόπου, κατάφεραν οι μοτοσικλετιστές να συλλάβουν έναν εκ των τεσσάρων, ενώ οι άλλοι τρεις πρόλαβαν μέσα στο σκοτάδι, τρέχοντας να εξαφανιστούν με τη σύλληψή τους, πάντως, σε δεύτερο χρόνο, να θεωρείται βέβαιη. Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς είναι υπήκοος Πακιστάν, 37 ετών, με βάση τα έγγραφα που βρέθηκαν. Ο ίδιος, επισημαίνει η Αστυνομία,  «από κοινού με έτερα άτομα προσπάθησαν να παραβιάσουν πόρτες της εν λόγω επιχείρησης, ωστόσο μετά την άφιξη των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν ολοκλήρωσαν την εγκληματική τους πράξη. Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης». Τόσο οι δύο συλληφθέντες στη μονοκατοικία της Βούλας, όσο και ο Πακιστανός στο Μαρκόπουλο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα και για τις δύο υποθέσεις συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλήψεις,syllipseis