Τα καλύτερα τυριά στον κόσμο 2024: Ένα ελληνικό μέσα στα πρώτα 10

Η Ελλάδα παράγει πολλά  τυριά, όπως φέτα, γραβιέρα. κεφαλοτύρι κτλ  και βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εγχώριων καταναλωτών. Υπάρχει ποικιλία γευστικών τυριών, όλα διαλεχτά και νόστιμα, που βρίσκονται καθημερινά στο ελληνικό τραπέζι. Ένα λοιπόν από τα ελληνικά τυριά, πέρασε τα σύνορα και βρίσκεται στη πρώτη δεκάδα, από τη λίστα στα καλύτερα 100 τυριά στον κόσμο. Συγκεκριμένα, τη λίστα με τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο ανακοίνωσε για το 2024, το γνωστό online γαστρονομικό

περιοδικό Taste Atlas, το οποιο συχνά αναφέρεται ως το «Google Map του φαγητού».

Μπορεί η Γαλλία να θεωρείται ότι είναι η χώρα του καλού τυριού, όμως η νέα κατάταξη για τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο που δημοσίευσε πρόσφατα το online γαστρονομικό περιοδικό, δίνει τη σκυτάλη στα ιταλικά τυριά, που μονοπωλούν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη. Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση με το τυρί Saint-André. Στην πρώτη θέση  φέτος το 2024, το καλύτερο τυρί στον κόσμο είναι η παρμεζάνα. Χρησιμοποιείται συχνά σε πολλά ιταλικά πιάτα και είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η mozzarella di bufala, η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις, και το Crescenza stracchino, ένα ιταλικό τυρί που προέρχεται από τη Λομβαρδία.

Γραβιέρα Νάξου

Στην τέταρτη θέση, όμως, έχουμε ελληνική εκπροσώπηση. Εκεί, λοιπόν, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ένα εξαιρετικό σκληρό τυρί, που ξεχωρίζει για τη γεύση του. Έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού με πρόβειο και κατσικίσιο. Εκτός δεκάδας, στη θέση 14 βρίσκουμε ακόμη ένα ελληνικό τυρί, το μελίχλωρο Λήμνου. Το μελίχλωρο τυρί, αποτελεί παραδοσιακό προϊόν τοπικής τυροκομίας και παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Λήμνου. Αμέσως μετά την τυροκόμιση έχει υφή κρεμμώδη στην οποία οφείλει και το όνομά του. Δείτε εδώ τη λίστα με τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο για το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα
2024,