Άνοιγμα Αναστασιάδη σε Ρώσους επιχειρηματίες

22:21 14/4/2013 - Πηγή: TNSite

Όπως μεταδίδει το stockwatch, ανοίγματα σε Ρώσους επιχειρηματίες έκανε σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για να περιοριστούν οι ζημιές που υπέστησαν σε κυπριακές τράπεζες και για να παραμείνουν στην Κύπρο.

Ο κύπριος πρόεδρος σε συνέδριο στη Λεμεσό ανέφερε: «Καταλαβαίνω

την πικρία και την ανησυχία σας, δρόμος που έχουμε μπροστά είναι δύσκολος».

Στα μέτρα που πρότεινε ο πρόεδρος περιλαμβάνεται η παροχή του δικαιώματος απόκτησης ιθαγένειας σε όσους υπέστησαν ζημιές από καταθέσεις τουλάχιστον 3 εκατ., χαλάρωση του προγράμματος «ιθαγένεια με επενδύσεις» και διαφοροποίηση της νομοθεσίας για μη δέσμευση των καταθέσεων 15 εκατ. που χρειάζονται έναντι ιθαγένειας.

«Αυτές οι αποφάσεις θα υλοποιηθούν γρήγορα όπως και άλλα μέτρα που θα ακολουθήσουν, τα οποία βρίσκονται υπό αξιολόγηση και νομική επεξεργασία για τόνωση της ανάπτυξης, προσφορά φορολογικών κινήτρων για υφιστάμενες και νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», είπε ο πρόεδρος.

«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μου επεξεργάζεται διάφορα σενάρια που θα επιτρέψουν αποζημίωση για μέρους των ζημιών που έχουν υποστεί οι μέτοχοι, ομολογιούχων και καταθέτες τραπεζών.

Zougla.gr

madata

Keywords
Τυχαία Θέματα