Τορτιγιας με μαυρα η κοκκινα φασολια

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8 ατομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-1/2 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
300γρ. ντομάτες σε κονσέρβα με το χυμό τους, ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζάνι μία πικάντικη σάλτσα ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300γρ. μαύρα φασόλια και / ή κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
12 τορτίγιας
2 φλιτζάνια

τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
Λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ντομάτες της κονσέρβας με το χυμό τους την πικάντικη σάλτσα ντομάτας, το κύμινο, και το σκόρδο. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και τα φασόλια.
Απλώνουμε το ένα τρίτο του μίγματος της σάλτσας σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Τοποθετούμε από πάνω τις 6 τορτίγιας και τις απλώνουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε με 1 φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί. Απλώνουμε άλλο ένα τρίτο από τη σάλτσα με τα φασόλια, τοποθετούμε τις υπόλοιπες 6 τορτίγιας και από πάνω το υπόλοιπο 1/3 της σάλτσας με τα φασόλια.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για για 30 – 35 λεπτά. Bγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε το φαγητό μας σε τετράγωνα κομμάτια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαρούλι, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, ελιές και ψιλοκομμένη ντομάτα, και λίγη ξινή κρέμα ή γιαούρτι. Καλή Όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
τορτιγιες με φασολια, φασολες με γιαουρτι
Τυχαία Θέματα