Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού

Tweet

Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ) Ρόδος 30-8-2013 85100 ΡόδοςΤηλ κ’ Fax: 22410-32251 ΠΡΟΣ : Συλλόγους Διδασκόντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με αφορμή την πειθαρχική δίωξη μέλους της κατέληξε στα εξής :

1ΟΝ) Τα διοικητικά και παιδαγωγικά

θέματα θα πρέπει να επιλύονται σε πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης και δημοκρατικού ήθους. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το κυρίαρχο όργανο να επιλύσει το οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα προκύπτει στη σχολική μονάδα. Οι αναφορές και τα διοικητικά μέτρα, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, δημιουργούν και δεν λύνουν προβλήματα.

2ον) Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καταγγείλει ότι με τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, που έχουν θεσμοθετήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, να ποδηγετήσουν, να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται ο αριθμός των πειθαρχικών παραπτωμάτων που προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, ενώ πολλά από αυτά έχουν εξαιρετικά ασαφή και υποκειμενικό χαρακτήρα. Το χειρότερο είναι ότι και με μόνη την παραπομπή, χωρίς να έχει προκύψει καταδίκη, ο εργαζόμενος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία. Στην περίπτωση αυτή ο εργαζόμενος απομακρύνεται από την υπηρεσία και αμείβεται με το 1/3 των αποδοχών!!!

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη ρύθμιση όταν μάλιστα δεν προκύπτει λόγος δημοσίου συμφέροντος ή σοβαρός υπηρεσιακός λόγος. Η οικονομική και ηθική βλάβη που υφίσταται ο εργαζόμενος εξ’ αιτίας αυτής της μεταχείρισης μπορεί να είναι σοβαρή, άδικη και μη αντιστρεπτή.

3ον) Στη τωρινή συγκυρία που η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει τους όρους για μαζικές απολύσεων εργαζομένων, η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική όταν προχωρεί σε πειθαρχικές διώξεις κατά των εργαζομένων.

4ον) Τέλος, σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί, θεωρούμε πως το συγκεκριμένο λεκτικό περιστατικό για το οποίο διώκεται ο συνάδελφος δεν αξίζει να απασχολήσει το πειθαρχικό συμβούλιο.

Για το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΡΙΝΟΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα