Με βροχές και κρύο μπαίνει η νέα χρονιά

Κοινωνία

Με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες θα υποδεχτούμε το 2013 σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη από νωρίς σχηματίστηκε παγετός σε αρκετούς περιφερειακούς δρόμους. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με τις

χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το πρωί στη Φλώρινα (-4), τις Σέρρες (-2) και την Κοζάνη (-1).

Λόγω των χιονοπτώσεων των τελευταίων ωρών και του παγετού που σχηματίστηκε απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε σημεία των επαρχιακών δρόμων Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, και Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.

Το ίδιο ισχύει στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών, και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν (στο νομό Πέλλας), Σελίου και Τριών - Πέντε Πηγαδίων (στο νομό Ημαθίας).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα, στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Παγετός νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και προς το βράδυ θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωί στην Πάρνηθα (πάνω από 1000 μέτρα υψόμετρο).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από - 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με τη θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα τμήματα 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και στα νότια τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη (Πρωτοχρονιά) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά όπου είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά και την Εύβοια.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

nooz

Tags: βροχέςκρύοκαιρός
Keywords
Τυχαία Θέματα