Ζητούν άμεσο εμβολιασμό οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας

10:58 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσο εμβολιασμό των εργαζόμενων και των νοσηλευόμενων στις ιδιωτικές κλινικές ζητά το σωματείο εργαζόμενων σε ιδιωτικές κλινικές , γηροκομεία, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων του Νομού Λάρισας που καλεί τους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και θέτουν το ερώτημα «Πότε και πώς Θα εμβολιαστούμε;».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «Δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά αντίθετα ένα περιπλανώμενο ερωτηματικό για το τι θα γίνει με τη διαδικασία του εμβολιασμού. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για τη διαδικασία του εμβολιασμού και ποιος παίρνει την ευθύνη τελικά;»

Συνεχίζουμε

και απαιτούμε:
● Ο εμβολιασμός να γίνει μαζικά, για εργαζομένους και ασθενείς, μέσα στους χώρους δουλειάς σε άμεσο χρονικό διάστημα.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ όλων των εργαζομένων στους χώρους Υγείας για τη διαδικασία του εμβολιασμού στο χώρο εργασίας.
● Ενημέρωση που να αφορούν στις μελέτες παρασκευής και ασφάλειας των εμβολίων. Δεν μπορεί να θεωρείται επιχειρηματικό απόρρητο καθώς δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους που δικαίως ανησυχούν για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού.
● Ενημέρωση για πιθανές αντενδείξεις πραγματοποίησης του εμβολίου σε περιπτώσεις συναδέλφων που βρίσκονται σε άλλη φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες, εγκυμονούσες κτλ.
● Καμία απειλή από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους που κάτω από αυτές τις συνθήκες έχουν ενδοιασμούς να κάνουν το εμβόλιο. Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγείλουν στο σωματείο κάθε προσπάθεια εξαναγκασμού με την απειλή της απόλυσης ή της μη πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ με κόστος του εργοδότη.
● Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η διασπορά στους εργασιακούς χώρους είναι τεράστια κάνοντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αναποτελεσματικά ενώ καμία στατιστική δεν δίνεται στην δημοσιότητα. Είναι πιο βολικό να στοχοποιείται η «ανεύθυνη» συμπεριφορά της νεολαίας και να εκθειάζεται η ατομική ευθύνη.
● Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν επαναληπτικούς και συνεχόμενους ελέγχους στους χώρους δουλειάς. Τα πορίσματα των ελέγχων να γίνονται γνωστά στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Παρά την τεράστια διασπορά δεν ακούσαμε πουθενά για ευθύνες της εργοδοσίας στην τήρηση ή όχι έστω και των ανεπαρκέστατων μέτρων. Αντίθετα παίρνουν και τα εύσημα από τον ΕΟΔΥ ακόμα και όταν τα κρούσματα σε εργαζόμενους και ασθενείς είναι τεράστια.
● Καμία προσπάθεια στοχοποίησης και επίρριψης ευθυνών σε εργαζόμενους για την διάδοση του κορωνοιού μέσα στους χώρους δουλειάς. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ευθύνη των εργοδοτών.
● Δημιουργία μεικτών υγειονομικών επιτροπών. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν οργανωμένα στην διαδικασία του ελέγχου και εφαρμογής των πρωτοκόλλων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα