Μικρές αλλαγές στο πλύσιμο των ρούχων με τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος

14:54 12/1/2022 - Πηγή: iPop

Θα πρέπει να έχεις συνείδηση ​και να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις με τα ρούχα σου ώστε να προστατέψεις το περιβάλλον, γιατί κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο για σένα, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τη φύση.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά και σαπούνια, καθώς και φυσικά καθαριστικά όπως ξύδι και μαγειρική σόδα. Όλοι αυτοί είναι υπέροχοι τρόποι για να είσαι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς βοηθούν στη μείωση του αριθμού των τοξινών στα συστήματα αποχέτευσης και στη μείωση του αριθμού των ρύπων που απελευθερώνονται

στον αέρα. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τρόπους ώστε να βελτιώσεις αυτή τη συνήθεια.

Εμφανίζονται μικρές τρύπες στις μπλούζες σου εκεί που δεν το περιμένεις; Μάθε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

Οικολογικές επιλογές για το πλύσιμο των ρούχων σουΟικολογικές ταινίες

Το φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό ρούχων είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου προς έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Το φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων διατίθεται σε στεγνή μορφή ή υγρό και έχει όλες τις ίδιες καθαριστικές ικανότητες με τα μη φιλικά προς το περιβάλλον brand. Κοστίζει επίσης λιγότερο από τα παραδοσιακά καθαριστικά!

Μια νέα φιλική προς το περιβάλλον επιλογή στην αγορά είναι οι ταινίες πλυντηρίου. Αλλά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά απορρυπαντικά, τι είναι οι ταινίες πλυντηρίου; Λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό που ακούγονται – μια λωρίδα υφάσματος προεμποτισμένη σε φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό. Απλώς τις βάζεις με τα ρούχα σου και τα πλένεις ως συνήθως! Αυτό το είδος σαπουνιού παρασκευάζεται τις περισσότερες φορές με φυτικά συστατικά. Αναζήτησε, λοιπόν, απορρυπαντικά που αναγράφουν «βιοδιασπώμενα» ή «μη τοξικά» στην ετικέτα για να βεβαιωθείς ότι αγοράζεις το πιο φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

Μαλακτικό υφασμάτων φιλικό προς το περιβάλλον

Το μαλακτικό υφασμάτων είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του οικολογικού πλυντηρίου. Κάνει τα ρούχα σου να είναι απαλά και βοηθά στην αποφυγή ζαρώματος τους παγιδεύοντάς τα στην υγρασία. Τα μαλακτικά υφασμάτων μπορούν να κατασκευαστούν με φυσικά συστατικά που δεν είναι τοξικά για το περιβάλλον , όπως φυτικά έλαια ή αιθέρια έλαια που είναι ασφαλή τόσο για εσένα όσο και για την μητέρα φύση.

Σωτήρια κόλπα για το πλύσιμο των ρούχων

Unsplash / Bruno NascimentoΒιολογικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

Τα φυσικά καθαριστικά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική και λειτουργούν εξίσου καλά. Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των σκληρών λεκέδων και οσμών, ενώ το ξύδι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό! Τα ρούχα σου θα βγουν καθαρά και θα μυρίζουν φρεσκάδα! Θα πρέπει επίσης να αναζητήσεις οικολογικά φύλλα στεγνωτηρίου. Αυτά συνήθως χρησιμοποιούν φυτικά συστατικά όπως ξύδι ή αιθέρια έλαια για να αφήνουν τα ρούχα σου απαλά και να μυρίζουν όμορφα χωρίς χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για εσένα ή το περιβάλλον!

Εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να καθαρίσεις τα ρούχα σου χωρίς να χρησιμοποιείς χημικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα, ξύδι ή αιθέρια έλαια ως φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι λύσεις είναι ασφαλείς τόσο για εσένα όσο και για το περιβάλλον! Η μαγειρική σόδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσεις σκληρούς λεκέδες και οσμές. Απλώς φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, τρίψε την στον λεκέ, άφησέ τη να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά ξέπλυνέ την. Το ξύδι είναι ένα άλλο φυσικό καθαριστικό που είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα σου.

DIY Χρησιμοποιώντας ξύδι και μαγειρική σόδα

Μπορείς να φτιάξεις τα φιλικά προς το περιβάλλον δοχεία πλυντηρίου συνδυάζοντας μαγειρική σόδα και ξύδι. Γέμισε ένα βάζο με 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μετά ρίξε τα αιθέρια έλαια. Η ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείς εξαρτάται από το πόσο απορρυπαντικό πλυντηρίου θέλεις να φτιάξεις (20-35 σταγόνες για περίπου ½ φλιτζάνι). Στη συνέχεια, πρόσθεσε βραστό νερό στα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια πάστα. Για να σπάσεις τα κομμάτια, ανακάτευε περιοδικά το μείγμα! Μπορείς να βάλεις αυτό το μείγμα σε ένα άδειο δοχείο μηχανής.

Έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου χωρίς σίδερο!

Χρησιμοποιώντας αυτές τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη μείωση του αριθμού των επιβλαβών χημικών ουσιών που εισέρχονται στο περιβάλλον μας. Όχι μόνο είναι καλύτερα για τον πλανήτη, αλλά είναι και πιο ασφαλή για εμάς και τις οικογένειές μας! Θυμήσου λοιπόν, εάν θέλεις καθαρά ρούχα που είναι ασφαλή για εσένα και το περιβάλλον, επίλεξε μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση που είναι εξίσου αποτελεσματική στον καθαρισμό των ρούχων σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μικρές αλλαγές στο πλύσιμο των ρούχων με τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα