Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε αποτρέπουν να αλλάξεις καριέρα και πώς να τους ξεπεράσεις

20:42 6/10/2022 - Πηγή: iPop

Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω καριέρα ενώ βλέπω πολύ ξεκάθαρα ότι πια δεν ανήκω εκεί. Έρχεται η Κυριακή και κλαίω με μαύρο δάκρυ, πάω με βαριά καρδιά στη δουλειά, η μια μέρα διαδέχεται την άλλη χωρίς ενδιαφέρον. Ο μόνος λόγος για τον οποίο χαίρομαι είναι που μπαίνει ο μισθός την 1η του μήνα και όταν έρχεται η ώρα να κλείσω και να φύγω για το σπιτάκι μου. Στα πιο μακρινά μου όνειρα, με βλέπω να είμαι χρήσιμη, να ξυπνάω το πρωί και να πηγαίνω στη δουλειά που μου αρέσει, σε αυτό που έφτιαξα μόνη μου και δεν κοιτάω ούτε το ρολόι για να φύγω, ούτε κλαίω πια τις Κυριακές. Παρά μόνο πετέγομαι από κρεβάτι

κάθε πρωί με χαρά για να πάω ξανά να δουλέψω.

Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω καριέρα; 7 λόγοι που με σταματούνΕίμαι μεγάλη. Πέρασε η μπογιά μου, ποιος θα με πάρει σε αυτήν την ηλικία;Είμαι δεμένη συναισθηματικά με τη δουλειά που έχω σήμερα.Το ωράριο που έχω με βολεύειΚαι αν στην νέα δουλειά είναι χειρότερα τα πράγματα από αυτά που αφήνωΈχω μάθει καλά τη δουλειά αυτή και αν πάω αλλού πρέπει να επενδύσω χρόνο και ενέργεια στο να προσπαθήσω ξανά από την αρχή να γίνω καλήΠρέπει να αποδείξω ξανά από την αρχή ποια είμαι και τι αξίζωΜωρέ, τι τα θέλω αυτά, αφού είμαι μια χαρά εκεί στα σίγουραFreepik Τα σημάδια

Τα σημάδια ότι δεν ανήκεις πια εκεί που είσαι σήμερα και τα σποράκια της αμφιβολίας, φυτεύτηκαν την πρώτη Κυριακή που ένιωσες αυτό το αίσθημα της ασφυξίας. Δεν φταίει η Κυριακή σε τίποτα και γι’αυτό να είσαι σίγουρη. Η Κυριακή είναι μια μέρα που στις διακοπές για παράδειγμα δεν σε ενοχλεί καθόλου. Στις διακοπές βιώνεις όλο χαρά το αίσθημα της αιώνιας Κυριακής.

Είναι σημάδι που λέει πάρα πολλά όλη αυτή η αίσθηση ότι έχεις αφήσει το απώτερό σου σε λήθαργο κάνοντας μια δουλειά διεκπαιρεωτική μόνο και μόνο για να βγάλεις τον επιούσιο. Στη δουλειά μας διαθέτουμε το 1/3 της ημέρας μας. Το 1/3 της ζωής μας ολόκληρης, δεν είναι κρίμα να την ξοδεύουμε άσκοπα κάνοντας κάτι που δεν μας επιτρέπει να λάμψουμε;

Πώς να αρχίσω;

Ένας βασικός λόγος που δουλεύουμε είναι προφανώς για να βγάλουμε χρήματα. Να μην ακούσεις ποτέ τη συμβουλή κάποιου που σου λέει να παρατήσεις την πρωινή σου δουλειά, χωρίς να έχεις βρει τον τρόπο να εξασφαλίσεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για την επιβίωσή σου.

Υπάρχει κάτι στη ζωή σου που σε ενθουσιάζει να το κάνεις; Κάτι που θα έκανες ακόμα και δωρεάν; Κάτι που κάνεις όταν γυρνάς από τη δουλειά σου, το Σαββατοκύριακο, τις αργίες και δεν το καταλαβαίνεις ότι περνά ο χρόνος καθώς δίνεις την ενέργειά σου σε αυτό; Αν ναι είσαι πολύ κοντά στο να βρεις κάτι να το κάνεις σαν side hustle,

Και τώρα τι;

Όταν το side hustle σου σε πληρώνει και αρχίσει να σε πληρώνει καλά, τότε θα μπορείς να φύγεις από την πρωινή δουλειά που δεν αντέχεις άλλο. Αυτή η δουλειά μπορεί να πληροί όλα τα check, ωστόσο δεν κάνει την ψυχούλα σου να πετά, δεν σε κάνει να λάμπεις.

Αντίθετα η δουλειά που κάνεις τα βράδια δεν σε κουράζει, σου δίνει νόημα, σου προσφέρει χαρά. Ακόμα και οι θυσίες που κάνεις γι’ αυτήν δε σου μοιάζουν με θυσία, αλλά σαν επένδυση.Τόσο απλά.

Τα δεσμά ποιος τα κρατάει;

Κάποιες φορές μοιάζουμε δεσμευμένοι σε κάτι, ακόμα και φυλακισμένοι σε μια επιλογή ή μια απόφαση. Το γεγονός ότι κάνεις σκέψεις, το ότι θέλεις να φύγεις από τη δουλειά, ότι νιώθεις ότι ο χρόνος και η ενέργεια που προσφέρεις πάνε χαμένοι, είναι ένας λόγος να ξανασκεφτείς πού είσαι και πού θες να πας.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη ζωή μας, για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε για το πώς θα παίξουμε την επόμενη κίνηση στο παιχνίδι της ζωής μας. Τα δεσμά τα κρατάς εσύ και όσο θα βρίσκεις εμπόδια και αδιέξοδα, τόσο πάνω τους θα πέφτεις.

Όλες εκείνες τις φορές που σε αυτοπεριόρισες και έμεινες σε μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε αποτρέπουν να αλλάξεις καριέρα και πώς να τους ξεπεράσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα