Υπόθεση Πάτρας: Εντολή για πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

18:21 27/4/2022 - Πηγή: iPop

Οι έρευνες για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας συνεχίζονται, ενώ την ίδια στιγμή η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στην φυλακή, καθώς κατηγορείται για την δολοφονία της. Αυτή την φορά, στο μικροσκόπιο των ερευνών, μπαίνουν οι ζωγραφιές του παιδιού.

Η 18η τακτική ανακρίτρια έδωσε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι συγκεκριμένες

ζωγραφιές θεωρούνται κλειδί στην υπόθεση, καθώς αποκαλύπτουν και αποτυπώνουν την ψυχολογία του παιδιού την κρίσιμη περίοδο πριν από το θάνατό της. Η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει από παιδοψυχολόγο που θα διορίσει η δικαστική λειτουργός.

Πάτρα: Τι είναι η μιδαζολάμη; Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας και οι ουσίες που σκοτώνουν

Έρευνα στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας: Τα σκίτσα που σοκάρουν

Την πραγματογνωμοσύνη θα διενεργήσει παιδοψυχολόγος που θα δώσει πιθανές εξηγήσεις για κάθε σχέδιο, αλλά και για τις επιλογές χρωμάτων και άλλων στοιχείων που απεικόνισε η 9χρονη.

Υπενθυμίζουμε ότι η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Βογιατζή είχε κάνει τη δική της ανάλυση για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Τι κατέθεσε η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο

Μάλιστα, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η παιδοψυχολόγος – λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή είχε καταλήξει σε σοκαριστικά συμπεράσματα, τα οποία έρχονται σε πλήρη συνάρτηση με τα όσα ξέρουμε σήμερα.

Συναισθήματα φόβου, ανασφάλειας και αίσθησης κινδύνου ένιωθε η μικρή Τζωρτζίνα και όλα αυτά τα εξέφραζε μέσα από την ζωγραφική της.

Η Χριστίνα Μπογιατζή είχε μιλήσει στην ΕΡΤ αναλύοντας τα ευρήματα που προκύπτουν από τις ζωγραφιές.

Ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας: Η σοκαριστική ερμηνεία της παιδοψυχολόγου

«Μιλάμε για δύο ζωγραφιές, μία με μία καρδιά και μία που ένα παιδί κάνει κούνια, οι οποίες έχουν εσωτερική συνοχή, δηλαδή και στις δύο ζωγραφιές βλέπουμε φόβο, βλέπουμε ένα παιδί, το οποίο απομακρύνεται από αυτό που ζει», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπογιατζή.

«Κανένα παιδί δεν ζωγραφίζει τη μάνα του με μαύρο κεφάλι. Μπορεί να τη ζωγραφίσει με μαύρο στόμα, όταν αυτή φωνάζει, ποτέ όμως με μαύρο κεφάλι. Το μαύρο κεφάλι δείχνει φόβο, κυριαρχία, θάνατο», συμπλήρωσε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Υπόθεση Πάτρας: Εντολή για πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Πάτρας, Εντολή, Τζωρτζίνας,ypothesi patras, entoli, tzortzinas