OpenAI: Σχεδιάζει μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη

14:15 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η OpenAI σχεδιάζει να ανακοινώσει τη Δευτέρα ένα νέο προϊόν αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το Reuters, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό της με τον βασιλιά της αναζήτησης Google. Το Bloomberg και η Information έχουν αναφέρει ότι η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, εργάζεται πάνω

σε ένα προϊόν αναζήτησης για να ανταγωνιστεί ενδεχομένως την Google της Alphabet και την Perplexity, μια καλά χρηματοδοτημένη startup αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα πριν από την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου I/O της Google, όπου ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να παρουσιάσει ένα πλήθος προϊόντων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η μηχανή αναζήτησης της OpenAI θα αποτελέσει επέκταση του εμβληματικού προϊόντος ChatGPT και ua του επιτρέπει να αντλεί απευθείας πληροφορίες από τον ιστό και να περιλαμβάνει παραπομπές, σύμφωνα με το Bloomberg. Το ChatGPT είναι το chatbot της OpenAI που χρησιμοποιεί τα πρωτοποριακά μοντέλα AI της εταιρείας για να παράγει απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις σε προτροπές κειμένου.

Οι παρατηρητές της βιομηχανίας αποκαλούν εδώ και καιρό το ChatGPT ως εναλλακτική λύση για τη συλλογή διαδικτυακών πληροφοριών, αν και έχει δυσκολευτεί με την παροχή ακριβών και σε πραγματικό χρόνο πληροφοριών. Εν τω μεταξύ, η Google ανακοίνωσε χαρακτηριστικά δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για τη δική της ομώνυμη μηχανή.

Η νεοσύστατη επιχείρηση Perplexity, η οποία έχει αποτίμηση 1 δισ. δολάρια, ιδρύθηκε από έναν πρώην ερευνητή του OpenAI και έχει κερδίσει έδαφος παρέχοντας μια διεπαφή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη που εμφανίζει παραπομπές στα αποτελέσματα και εικόνες καθώς και κείμενο στις απαντήσεις της. Έχει 10 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της startup τον Ιανουάριο.

Εκείνη την εποχή, το προϊόν ChatGPT της OpenAI είχε χαρακτηριστεί ως η ταχύτερη εφαρμογή που έφτασε ποτέ τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αφού ξεκίνησε στα τέλη του 2022. Ωστόσο, η παγκόσμια κίνηση στον ιστότοπο του ChatGPT έχει κάνει οδοιπορικό το τελευταίο έτος και μόλις τώρα επιστρέφει στην κορυφή του Μαΐου του 2023, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Similarweb, ανοίγει νέα καρτέλα, και η εταιρεία AI δέχεται πιέσεις για να επεκτείνει τη βάση χρηστών της.

Μια προηγούμενη προσπάθεια να φέρει ενημερωμένες και πραγματικές πληροφορίες στο ChatGPT, που ονομάστηκε ChatGPT plugins, αποσύρθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με μια δημοσίευση του κέντρου βοήθειας στον ιστότοπο της OpenAI.

Keywords
Αναζητήσεις
openai-schediazei-michani-anazitisis-me-techniti-noimosyni.htm
Τυχαία Θέματα