Η Ceartas εξασφάλισε 4,5 εκατ. δολάρια για τον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργείται από AI

13:50 7/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η εταιρεία κατά της πειρατείας Ceartas, με έδρα το Δουβλίνο, συγκέντρωσε 4,5 εκατ. δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης Seed, σε συνέχεια προηγούμενης χρηματοδότησης το 2021 με στόχο τον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργείται από AI.

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης έλαβε την υποστήριξη του κύριου επενδυτή Earlybird Venture Capital, μιας γνωστής εταιρείας VC που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη των πρωτοπόρων

της ευρωπαϊκής τεχνολογίας, της Upside VC, μιας νέας εταιρείας επενδύσεων σε καταναλωτές με επίκεντρο τη διανομή καθώς και μιας σειράς επενδυτών αγγέλων.

Η Ceartas DMCA, που ιδρύθηκε το 2021 από τον Dan Purcell (CEO) και τον Jonny Smyth (CTO), έφερε την επανάσταση στην προστασία των εμπορικών σημάτων με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Ceartas προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προκλήσεων της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και της μη εξουσιοδοτημένης διανομής περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της απειλής των deepfakes.

Η πλατφόρμα της Ceartas εκδίδει νομικές ειδοποιήσεις για πειρατικό περιεχόμενο, μειώνοντας σημαντικά την προβολή του περιεχομένου αυτού στο Google κατά 98%, με ποσοστό 99% στη συνολική αφαίρεση περιεχομένου τόσο από τις μηχανές αναζήτησης όσο και από άλλες πηγές. Προσφέρει επίσης ανίχνευση deepfakes και άλλων παραβιάσεων πνευματικών δικαιωμάτων που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας AI.

Η Ceartas είναι επίσημος συνεργάτης ασφάλειας του OnlyFans και συνεργάτης προστασίας επωνυμίας του Fanfix. με τους οποίους συνεργάζεται για τη διαφύλαξη του ψηφιακού περιεχομένου και της πνευματικής ιδιοκτησίας σε όλες τις βασικές πλατφόρμες της ψηφιακής οικονομίας

Ο Dan Purcell, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ceartas, δήλωσε σχετικά: «Καθώς διανύουμε μια εποχή που βρίθει από προηγμένη πειρατεία, παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, deepfakes και παραπληροφόρηση, η Ceartas πρωτοστατεί στην προστασία των εμπορικών σημάτων. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, αναπτύσσουμε λύσεις αιχμής σε αυτές τις πολύπλοκες προκλήσεις. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης είναι ένα νεύμα στα προηγούμενα επιτεύγματα και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στο όραμά μας από απίστευτους επενδυτές.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενισχύσουμε την υποστήριξή μας για τους δημιουργούς περιεχομένου και θα επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές λύσεις μας για να καλύψουμε τις ανάγκες των κολοσσών του κλάδου. Είμαστε αισιόδοξοι για τη διασφάλιση του ψηφιακού τοπίου από τις εξελισσόμενες απειλές της ψηφιακής κλοπής, κατάχρησης και κακής χρήσης».

Ο Andre Retterath, εταίρος της Earlybird Venture Capital, δήλωσε: «Σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις παραβίασης. Η φύση της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων εξελίσσεται με ρυθμό που συμβαδίζει με την εμφάνιση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Οι απειλές σε αυτή τη νέα εποχή είναι απτές, όπως φαίνεται σε πολλές πρόσφατες υποθέσεις υψηλού προφίλ.

Η εκπαίδευση των σύγχρονων μεγάλων γλωσσικών μοντέλων ΤΝ (LLM) άνοιξε επίσης τις πύλες για τη χρήση και τη διάδοση μη εξουσιοδοτημένου περιεχομένου. Κατά συνέπεια, η ζήτηση για αξιόπιστες λύσεις είναι τεράστια. Ως πρωτοπόροι σε αυτόν τον χώρο, η Ceartas έχει αναπτύξει παγκοσμίως κορυφαίες υπηρεσίες προστασίας που διασφαλίζουν αποτελεσματικά τα εμπορικά σήματα, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που υποστηρίζουμε την επέκταση των δραστηριοτήτων της».

Keywords
Αναζητήσεις
i-ceartas-exasfalise-45-ekat-dolaria-gia-ton-entopismo-periechomenou-pou-dimiourgeitai-apo-ai.htm
Τυχαία Θέματα