Η Microsoft θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια σε υποδομές AI και cloud στην Ινδονησία

14:30 5/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Microsoft θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε νέες υποδομές cloud και τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία – τη μεγαλύτερη επένδυση στην 29χρονη ιστορία της Microsoft στη χώρα – δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella.

Η Microsoft

διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις cloud computing στον κόσμο και έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στην τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνοντας ένα AI chatbot στη μηχανή αναζήτησης Bing. Η έκθεση αποτελεσμάτων της ανέφερε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 20% για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς προσπαθεί να τοποθετηθεί ως ηγέτης στην εφαρμογή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για να κάνει τους χώρους εργασίας πιο παραγωγικούς.

«Αυτή η νέα γενιά τεχνητής νοημοσύνης αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας», δήλωσε ο Nadella, στην Τζακάρτα, στον πρώτο σταθμό μιας περιοδείας στη Νοτιοανατολική Ασία.

«Οι επενδύσεις -που καλύπτουν τις ψηφιακές υποδομές, την εξειδίκευση και την υποστήριξη των προγραμματιστών- θα βοηθήσουν την Ινδονησία να ευδοκιμήσει σε αυτή τη νέα εποχή», είπε.

Η Microsoft βλέπει τη Νοτιοανατολική Ασία ως αναπτυσσόμενη αγορά και δυνητική τοποθεσία για περισσότερη ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης. Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης στην περιοχή αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το οικονομικό της τοπίο. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Kearney, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων, ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να συνεισφέρει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο ΑΕΠ της Νοτιοανατολικής Ασίας μέχρι το 2030, εκ των οποίων η Ινδονησία αναμένεται να καταλάβει 366 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει εκπαίδευση σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης για 840.000 άτομα, καθώς και υποστήριξη για την αυξανόμενη κοινότητα των προγραμματιστών τεχνολογίας της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία φιλοξενεί την τρίτη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μετά την Ινδία και την Κίνα. Περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια προγραμματιστές στην Ινδονησία χρησιμοποιούν το GitHub, μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη λογισμικού, τη συνεργασία και την καινοτομία που ανήκει στη Microsoft. Προβλέπεται να είναι μία από τις πέντε κορυφαίες κοινότητες προγραμματιστών στο GitHub παγκοσμίως μέχρι το 2026.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, συναντήθηκε με τον Widodo στις 17 Απριλίου και δήλωσε ότι η εταιρεία θα «εξετάσει» την κατασκευή στην Ινδονησία.

Η Ινδονησία, υπό την κυβέρνηση του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο, έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των τομέων της ψηφιακής τεχνολογίας και της πληροφορικής, με στόχο την επίτευξη του οράματος της κυβέρνησης «Χρυσή Ινδονησία 2045», το οποίο προβλέπει ότι η Ινδονησία θα γίνει μία από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου με ΑΕΠ έως και 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς έναν αιώνα αφότου κέρδισε την ανεξαρτησία της από τους Ολλανδούς αποικιοκράτες.

Keywords
Αναζητήσεις
i-microsoft-tha-ependysei-17-dis-dolaria-se-ypodomes-ai-kai-cloud-stin-indonisia.htm
Τυχαία Θέματα