Η Ελλάδα στοχεύει στην περαιτέρω σύσφιξη οικονομικών δεσμών με την Ελβετία

18:15 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να συσφίξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της με την Ελβετία σε οικονομικό επίπεδο. Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκε η δημιουργία ενός Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου και η συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία, η ενέργεια και η διαχείριση υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Ελβετό ομοσπονδιακό σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάϊ Πάρμελιν, ο Κ. Σκρέκας στάθηκαν στη στενή οικονομική σχέση

των δύο χωρών, ενώ συζήτησαν και τους τρόπους που μπορεί να «ανοίξει» ακόμα περισσότερο. 

«Συναντήθηκα σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Ελβετό Ομοσπονδιακό Σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάϊ Πάρμελιν. Συζητήσαμε για τη συνεργασία μας σε κρίσιμους τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία, η ενέργεια, η διαχείριση υποδομών, αλλά και για τη δημιουργία ενός Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου.

Οι δύο χώρες έχουν ήδη ισχυρές οικονομικές σχέσεις με τον συνολικό τζίρο εισαγωγών – εξαγωγών να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ενώ συνεργαζόμαστε στενά σε περισσότερα από 300 ερευνητικά έργα μέσω του Horizon. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με μια ισχυρή οικονομικά χώρα όπως είναι η Ελβετία και να υπάρξουν πολυεπίπεδα επενδυτικά οφέλη για την Ελλάδα».

Keywords
Αναζητήσεις
i-ellada-stochevei-stin-peraitero-sysfixi-oikonomikon-desmon-me-tin-elvetia.htm
Τυχαία Θέματα