Πέντε βραβεία για την Siris Craft Brewery στα Greek Beer Awards

14:37 16/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η ζυθοποιία Siris Craft Brewery για μια ακόμα φορά συμμετείχε στα Greek Beer Awards, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Οι κριτές, μέσα από τυφλή γευστική δοκιμή μπυρών από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, βράβευσαν τη Voreia Pilsner με τον κορυφαίο τίτλο της διοργάνωσης, αυτόν της Top Lager, καθώς και με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Modern Pilsner.

Συνολικά,

η Siris Craft Brewery απέσπασε 5 βραβεία, αφού βρέθηκαν στην κορυφή και οι μπύρες Voreia Imperial Porter, Voreia Irish Red και Happy Brewers New England IPA.

Πιο συγκεκριμένα, η Voreia Pilsner με την πληθωρική και συνάμα διακριτική της γεύση με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, κέρδισε την προτίμηση των κριτών και ανακηρύχθηκε ως Top Lager για το 2024, κατατάσσοντάς την ως την καλύτερη Lager style μπύρα του διαγωνισμού για φέτος.

Η Voreia Pilsner κατάκτησε και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Modern Pilsner, ενώ η Voreia Imperial Porter, μια ιδιαίτερη συνταγή με νότες από Βανίλια Μαδαγασκάρης, κόκκους καφέ και ρούμι 7ετούς παλαίωσης κέρδισε τόσο τις εντυπώσεις, όσο και το Silver βραβείο στην κατηγορία Strong Stout & Porter. Την τιμητική της είχε επίσης και η Voreia Irish Red, όπου η επίγευση καραμέλας και τα αρώματα μπισκότου, της έδωσαν το Bronze βραβείο στην κατηγορία Red Ale.

Τέλος, η Happy Brewers New England IPA, μια συνταγή που δημιουργήθηκε στο δεύτερο μισό του 2023, κατέκτησε το Bronze βραβείο στην κατηγορία Modern IPA, και ξεχώρισε με τα χαρακτηριστικά τροπικά αρώματα της, με νότες μάνγκο, πεπονιού και ροδάκινου.

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσήλωση της Siris Craft Brewery στην ποιοτική και αυθεντική craft ζυθοποίηση, σε μια σημαντική στιγμή για την ζυθοποιία, που φέτος γιορτάζει 10 χρόνια ιστορίας.

Με βάση την αυθεντικότητα και την αφοσίωση στις δημιουργικές και ευκολόπιοτες craft συνταγές τους, οι ζυθοποιοί της Siris Craft Brewery παράγουν γευστικές μπύρες, οι οποίες τα τελευταία 10 χρόνια κερδίζουν κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Siris Craft Brewery έχει λάβει το βραβείο Worlds Best Beer, για την Voreia Stout Barrel Aged, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό “Concours International de Lyon 2023”, με Bronze Medal στον διεθνή διαγωνισμό “Brussels Beer Challenge” του 2015, για την Voreia Stout. Επιπλέον, έχει διακριθεί σε προηγούμενες διοργανώσεις των Greek Beer Awards με τα παρακάτω κορυφαία βραβεία: Top Ale για την Voreia Smoked Amber Ale στα Greek Beer Awards 2021, Top Lager για την Happy Brewers Peach Kellerbier στη διοργάνωση του 2020 και Top Ale για την Voreia Imperial Porter στα Greek Beer Awards του 2019.

Τα Greek Beer Awards πραγματοποιούνται στην Αθήνα από το 2017, προσκαλώντας έμπειρους κριτές από την Ευρώπη και την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν και απονέμουν βραβεία μετά από τυφλή γευστική δοκιμή. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της ελληνικής μπύρας, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή σκηνή, αλλά και η προβολή των Ελλήνων ζυθοποιών.

Keywords
Αναζητήσεις
pente-vraveia-gia-tin-siris-craft-brewery-sta-greek-beer-awards.htm
Τυχαία Θέματα