Σιτάρ του Τζορτζ Χάρισον πωλήθηκε 66.993 δολάρια

14:08 3/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι Beatles αγαπήθηκαν από εκατομμύρια μουσικόφιλους παγκοσμίως, ενώ τα τραγούδια τους συνεχίζουν να ακούγονται και σήμερα το ίδιο ευχάριστα. Οι φανατικοί θαυμαστές του συγκροτήματος σπεύδουν με κάθε αφορμή να αποκτήσουν κάποιο αντικείμενο που τους άνηκε. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν, όταν βγήκε σε δημοπρασία το σιτάρ του Τζορτζ Χάρισον, από το 1965, να «πιάσει» πολύ καλή τιμή. Συγκεκριμένα, πωλήθηκε έναντι 66.993 δολαρίων.

Το σιτάρ, το οποίο αγόρασε το αείμνηστο μέλος των Beatles

το 1965 από ένα κατάστημα στην οδό Όξφορντ στο Λονδίνο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του τραγουδιού «Norwegian Wood», από το άλμπουμ Rubber Soul album.

Το ινδικό έγχορδο μουσικό όργανο κατασκευάστηκε σε γνωστό μαγαζί στην Καλκούτα και αργότερα δωρίστηκε σε φίλο της πρώτης συζύγου του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ.

Ο Χάρισον είχε ανακαλύψει το σιτάρ στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας των Beatles, Help. Ο έρωτάς του με τον ανατολίτικο μυστικισμό έγινε για πρώτη φορά γνωστός στο «Norwegian Wood» την ιστορία του Τζον Λένον για ένα εξωσυζυγικό φλερτ. Η ακουστική κιθάρα και το βουβό μπάσο ενισχύθηκαν από το ινδικό όργανο, αναφέρει το BBC.

Keywords
Αναζητήσεις
sitar-tou-tzortz-charison-polithike-66993-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα